Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 3 sep 2019

BIM4ALL VERZORGT MADASTER TRAININGEN OM GEBRUIK MATERIALENPASPOORTEN IN DE BOUWSECTOR TE STIMULEREN

BIM4ALL VERZORGT MADASTER TRAININGEN OM GEBRUIK MATERIALENPASPOORTEN IN DE BOUWSECTOR TE STIMULEREN

BIM-expertisebureau BIM4ALL start in oktober 2019 met het aanbieden van Madaster trainingen, met als doel de implementatie van materialenpaspoorten in de bouwsector te vergemakkelijken. Gebouweigenaren, financiers, ontwerpers, leveranciers en aannemers leren tijdens deze training hoe men met BIM-modellen eenvoudig een materialenpaspoort kan verkrijgen. De veelomvattende informatie in een materialenpaspoort vergemakkelijkt (her)gebruik van duurzame materialen en stimuleert circulair bouwen.

AFVAL IS MATERIAAL ZONDER IDENTITEIT

Madaster fungeert als een online bibliotheek, waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Vanuit het Madaster platform kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen en geeft inzicht in de circulariteitswaarde van een gebouw. Dit maakt duurzaam (her)gebruik van materialen eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval. Een gebouw wordt zo een gedocumenteerde ‘opslagplaats’ voor materialen.

Onze planeet is een gesloten systeem en daarom moeten wij de limited editions ongelimiteerd faciliteren. De huidige situatie laat zien dat materialen hun identiteit verliezen, waardoor zij afval worden. Afval kan worden geëlimineerd door materialen een gedocumenteerde identiteit te geven via een materialenpaspoort.”- Thomas Rau, initiatiefnemer Madaster Foundation

VAN BIM-MODEL TOT MATERIALENPASPOORT

Bouw Informatie Modellering (BIM) is een werkmethodiek die in de bouwsector frequent wordt ingezet. Aan elk element in een BIM-model is data gekoppeld. Hierbij kan gedacht worden aan de exacte afmetingen maar ook aan kernmerken van een element, zoals brandveiligheid en draagfuncties. In het begin van het bouwproces wordt er vooraf veel tijd en energie ingestoken om een goed en betrouwbaar BIM-model op te stellen. Maar wanneer het bouwproces is afgerond en het project wordt opgeleverd, wordt het BIM-model vaak niet ten volle potentie (her)gebruikt. Terwijl er juist veel nieuwe toepassingen ontstaan door hergebruik van deze data. Een voorbeeld hiervan is het inrichten van het materialenpaspoort van Madaster.

Door alles eerst virtueel te bouwen, reduceren we bouwfouten en bouwkosten. Door dit te koppelen met Madaster, zorgen we ervoor dat de bouwwerken duurzamer worden ontwikkeld. Dit draagt bij aan de missie van BIM4ALL: het blijvend verbeteren van de bouwsector. Voor de toekomst van de bouw en van de aarde als grondstoffenleverancier.” – Jeffrey Wieldraayer, Bedrijfsleider BIM4ALL B.V.

BIM4ALL adviseert, coördineert en traint architecten, aannemers, ontwikkelaars, installateurs, ingenieursbureaus en onderwijsinstellingen op het gebied van BIM. In samenwerking met Madaster is een training ontwikkeld, zodat deelnemers leren hoe elementen in het BIM-model kunnen worden gekoppeld aan een materialenpaspoort, binnen de beveiligde omgeving van het Madaster platform.

DE TRAININGEN

De trainingen worden verzorgd op het hoofdkantoor van BIM4ALL in Rijssen, maar ook bij de klant op locatie. Ze worden aangeboden aan een maximaal aantal van 8 personen per training, zo is er ruimte voor interactie, vragen en persoonlijke begeleiding. Dit maakt dat de trainingen altijd aansluiten bij de praktijk van de deelnemers. Na het behalen van de training, ontvang men een certificaat. De trainingen worden aangeboden door BIM4ALL en de eerste training staat gepland op vrijdag 4 oktober 2019.

Voor meer informatie over de training, neem contact op met Robbert Evers, trainer bij BIM4ALL, of bekijk de inhoud van de training op de website https://www.bim4all.com/trainingen/madaster-platform.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-07-2024 Blogs

EU Taxonomie-rapportage: Naleving van duurzaamheids-regels vereenvoudigen

Lees meer
madaster-image
26-06-2024 Nieuws

EPEA en Madaster dichten de datakloof

Lees meer
madaster-image
20-06-2024 Projecten

Juf Nienke

Lees meer

Where are you located?