Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 29 jun 2020

BURO KADE SLUIT ZICH ALS EEN VAN DE EERSTE ARCHITECTEN AAN BIJ HET MADASTER PARTNER NETWERK

BURO KADE SLUIT ZICH ALS EEN VAN DE EERSTE ARCHITECTEN AAN BIJ HET MADASTER PARTNER NETWERK

Den Bosch, 29 juni 2020 – Vandaag ondertekenden Buro Kade en Madaster een partnerovereenkomst. Buro Kade is een van de eerste architecten die zich aansluit bij het Madaster Partner Netwerk. Met de samenwerking geeft Buro Kade circulair bouwen een boost door voor haar projecten een Madaster registratie op te leveren en daarmee een gebouwpaspoort.

“Ontwerpbeslissingen in het bouwtraject hebben een grote impact! Niet goed ontworpen, is überhaupt niet duurzaam.” Michael Bol – Stadmaker Buro Kade

Voor de architecten en stadmakers van Buro Kade is het een geweldige kans om deel uit te maken van een herstellende, regeneratieve toekomst; een toekomst waarin we materialen kunnen terugwinnen en terug kunnen voeren in de economie. Daarom overdenken en ontwikkelen we voortdurend nieuwe ontwerpprincipes waar mensen en materialen centraal staan en kijken anders naar de (her)bruikbaarheid van gebouwen op korte en lange termijn.  Daarom gaat Buro Kade, als architectenbureau voor een hoge duurzaamheidsambitie: 100% circulair ontwerp in 2025!

Buro Kade werkt altijd, zowel voor intern als voor extern gebruik, aan waardevolle BIM-modellen en modelleert vanaf het vroegst mogelijke begin. Zij geloven daarbij in een open samenwerking op software onafhankelijke bestandsformaten; een zogenaamde ‘open BIM’ structuur waar de basis voor een goed materialenpaspoort gelegd wordt. De stap naar het partnerschap met Madaster is daarom voor Buro Kade een zeer logische.

Madaster registreert materialen en gebouwen, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Materialen worden traceerbaar en blijven oneindig beschikbaar. Vanuit Madaster kan iedereen een webbased materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen en geeft inzicht in de circulariteit en financiële (rest)waarde van een gebouw.

Michael Bol: “Buro Kade richt zich grofweg op twee activiteiten: advisering en ontwerp. Circulair bouwen is een gedeelde duurzaamheidsambitie; een systeem, waarin verschillende (keten)partners samen de cirkel sluiten. In de afgelopen jaren van vele ervaringen met circulair en biobased ontwerpen hebben we koplopers om ons heen verzameld die aanvullend zijn op onze eigen activiteiten. Door onze ervaringen kunnen we hands-on en praktisch oplossingen bieden. En…niet onbelangrijk; circulair ontwerpen met Buro Kade is high-tech en uitdagend maar vooral hartstikke leuk!”

vlnr: Michael Bol (Architect – Stadmaker bij Buro Kade) en Peter Spijkerman (Partnership Manager Madaster)

OVER BURO KADE

Buro Kade komt voort uit een samenwerking tussen Molenaar&Bol&VanDillen architecten b.v. en De Conceptenbouwers. We zijn een middelgroot all-round architectenbureau, met veel expertise in bouwen voor de zorg en in herbestemming/ herontwikkeling van monumentale gebouwen.
In 2018 verhuisden we naar onze eigen broedplaats en experiment, de circulaire hub De Mengfabriek in Den Bosch. De nieuwe opzet en indeling van het kantoor, die overigens 100% geoogst is, gaf ruimte om samen te ‘wonen’ en werken met partners die al jaren aan ons kantoor verbonden zijn. Dat geeft de gelegenheid om van elkaars kennis te profiteren.
Op 1 juli lanceert Buro Kade samen met de BNA het nieuwe architecten netwerk ‘Circular Architecture’. Daarbij zijn de diverse ketenpartners ook nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
03-04-2024 Blogs

De weg naar verduurzaming: Navigeer met gemak door de richtlijnen

Lees meer
madaster-image
27-03-2024 Vacatures

Junior Marketing- en Communicatie-coördinator gezocht

Lees meer
madaster-image
28-02-2024 Publicaties

Position Paper

Lees meer

Where are you located?