Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 22 sep 2017

CIRCULAIR BOUWEN DANKZIJ DROGE BOUWSYSTEMEN

CIRCULAIR BOUWEN DANKZIJ DROGE BOUWSYSTEMEN

Duurzaam, comfortabel en betaalbaar wonen, daar staat Earth and Eternity voor. En wel meer bouwers, wanneer we de berichten van bouwend Nederland mogen geloven. Waarin verschilt Earth and Eternity van de rest?

Directeur Kees Tempelaars legt uit: “Wij hebben een totaalconcept en zijn kampioen ‘cost of ownership’, dat wil zeggen lage lasten over de gehele levensduur van de woning. Wij ontwikkelen en bouwen moderne, betaalbare Nul-op-de-Meterwoningen. Woningen die circulair gebouwd worden met duurzame materialen welke weinig onderhoud behoeven. Bewoners van Earth and Eternity woningen (E&E woningen) kunnen zelf hun groene energie opwekken middels installaties zoals zonnepanelen en warmtecollectoren waarvan wij iedere woning voorzien. Daar komt bij dat E&E woningen worden voorzien van een hoogwaardig isolatiepakket dat zorgt voor een vermindering van de energiebehoefte.” E&E huisbezitters wonen dus compleet energieneutraal, maar hoe zit het dan met het circulaire karakter van zo’n woning? Kees Tempelaars: “Wij passen zoveel mogelijk een droge bouwmethodiek toe. Dankzij enkele zeer innovatieve droogbouwproducten kunnen wij woningen neerzetten waarvan de materialen én installaties eenvoudig te monteren, demonteren en hergebruiken zijn.

Demontabele woningen …staat zo’n huis er na 100 jaar nog wel? Kees Tempelaars: ”Het is een misvatting om te denken dat woningen die je relatief snel en eenvoudig uit elkaar kunt halen minder sterk zouden zijn. Op de een of andere manier wordt een gemetselde muur door veel mensen nog als kwaliteit gezien. Wanneer ik echter onze slimme droogbouwproducten laat zien waaronder de FixBrick trekken mensen wel bij.”

Wat is er zo bijzonder aan deze FixBrick en waarom veranderen mensen hierdoor van gedachten? Kees Tempelaars legt uit: ”FixBrick is een keramische handvorm baksteen waarmee muren kunnen worden neergezet zonder specie of lijm met behoud van de uitstraling van een stenen muur.

Tussen de bakstenen ligt een speciaal ontwikkelde, niet zichtbare 4 mm dikke kunststof mat. Deze mat wordt ingenieus en eenvoudig gekoppeld aan een achterconstructie. Door de goede ventilatie blijft de gevel schoner, zonder schimmel of vieze aanslag. Dergelijke gegevens vinden mensen gelukkig steeds belangrijker. Wij verwachten dat dit alleen maar toeneemt. En wanneer het gebruik van slimme duurzame materialen een grotere rol gaat spelen bij het vaststellen van de restwaarde van een woning wordt het nog interessanter.”

Zijn een lage energierekening en een gunstige groene hypotheek al niet genoeg financiële prikkels voor een particulier om te kiezen voor een duurzame woning? Kees Tempelaars vervolgt: ”Tien jaar lang zekerheid ten aanzien van energie en extra hypotheekruimte spreekt mensen absoluut aan. Echter, het is mooi wanneer ook de waarde van het circulaire karakter in kaart gebracht kan worden. Een belangrijke reden voor Earth and Eternity om aan te sluiten bij Madaster. Het zit in ons DNA om als bouwer doorlopend te werken aan het verbeteren van onze leefomgeving. Afval elimineren is hierbij van essentieel belang. Door alle materialen in een woning te documenteren in een materialenpaspoort en deze materialen doorlopend te herwaarderen heeft weggooien of slopen aan het einde van de levensduur geen enkele zin meer. De mogelijkheden voor hergebruik des te meer. Woningen die gedemonteerd kunnen worden, lenen zich hier uitstekend voor.”

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Blogs
26-02-2024

Roadmap 2024

Lees meer
madaster-image Nieuws
09-02-2024

We are hiring!

Lees meer
madaster-image Publicaties
04-02-2024

Must-Read: A Circular Built Environment in the Digital Age

Lees meer

Where are you located?