Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Blogs 9 apr 2023

Bekend met CSRD, de nieuwe rapportageverplichting over duurzaamheid?

Het doel van de Green Deal is om van Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te maken. De EU-wetgeving verplicht alle grote bedrijven en beursgenoteerde ondernemingen om informatie openbaar te maken over hun risico’s en kansen met betrekking tot maatschappelijke en milieugerelateerde kwesties en de gevolgen van hun activiteiten voor mens en milieu.
In dit verband is op 5 januari 2023 de EU-richtlijn 2022/2464 Duurzaamheidsrapportering door Ondernemingen (CSRD) in werking getreden. Deze nieuwe richtlijn verplicht bedrijven te rapporteren over het effect van hun bedrijfsactiviteiten op het milieu en de samenleving, en vereist officiële controle (garantie) van de gerapporteerde informatie. Om er zeker van te zijn dat gebruikers van Madaster kunnen voldoen aan rapportageverplichtingen zoals de CSRD, wordt het platform voortdurend verbeterd en uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Onze productmanager David Parker praat je bij.

Hoe weet je of de CSRD-richtlijn op jouw organisatie van toepassing is?

De CSRD is van toepassing op ongeveer 49.000 bedrijven die aan ten minste twee van de volgende criteria voldoen: zij hebben meer dan 250 werknemers, een jaaromzet van meer dan 40 miljoen euro, of meer dan 20 miljoen euro aan totale activa.

In hoeverre houdt deze richtlijn verband met de EU-Taxonomie?

De CSRD en de EU-Taxonomie zijn jaarlijkse rapportageverplichtingen voor ieder bedrijf dat aan ten minste twee van de bovengenoemde criteria voldoet. Hoewel het vergelijkbare rapportageverplichtingen zijn, is er één belangrijk verschil: de CSRD vereist dat een bedrijf zijn eigen duurzaamheidsdoelstellingen (met een eigen ambitieniveau) vaststelt en aan de hand daarvan de resultaten meet, terwijl de EU-Taxonomie vereist dat een bedrijf resultaten meet aan de hand van zeer ambitieuze doelstellingen die zijn vastgesteld met gebruik van de technische controlecriteria van de Taxonomie.

Wat houdt de CSRD precies in?

De rapportageverplichtingen van de CSRD verwijzen naar de Europese normen voor duurzaamheidsrapportage (ESRS), die worden voorbereid door de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG). De ontwerp-ESRS bevat verschillende rapportagevereisten voor de milieu-, sociale en bestuurlijke effecten van een onderneming.

Kunnen klanten van Madaster binnenkort aan deze rapportageverplichting voldoen?

Madaster bouwt momenteel actief aan de nieuwe ESG-rapportagefunctionaliteit waarmee grote bedrijven kunnen rapporteren volgens de CSRD- en EU-Taxonomievereisten over de circulaire economie voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. De nieuwe functionaliteit staat gepland voor de tweede helft van 2023.  

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

View all

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Nieuws
13-11-2023

Madaster officieel gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk

Read more
madaster-image Persberichten
07-11-2023

Staedion start met paspoort voor bouwmaterialen van Madaster

Read more
madaster-image Blogs
04-10-2023

Matrix ONE : Bouwen aan circulariteit

Read more

Where are you located?