Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 20 mei 2023

De EPEA-database maakt het meten van circulariteit nog eenvoudiger

Er zijn veel verschillende gegevens nodig om de CO2-voetafdruk van een gebouw te berekenen en de mate van herbruikbaarheid van de materialen te bepalen. Vaak zijn die gegevens onvolledig en moeilijk te achterhalen, waardoor het voor eigenaren, planners en bouwers een uitdaging is om inzicht te krijgen in de milieueffecten van hun werk. Madaster heeft daarom samen met EPEA een unieke materialen- en productendatabase onwikkeld voor het maken van dergelijke berekeningen.

EPEA-database voor materialen en producten

De EPEA-database geeft inzicht in zowel de herkomst van materialen (niet-hernieuwbaar, hernieuwbaar of secundair materiaal) als het afvalscenario (hergebruik, recycling, verbranden of storten). Bovendien bevat de databank informatie over de embodied carbon in de materialen of producten gedurende hun hele levenscyclus. De databank is samengesteld door EPEA en de informatie is ontleend aan betrouwbare bronnen.

Inzicht in circulariteit

Door de EPEA-database van materialen en producten te koppelen aan het Madaster Platform krijgen ontwikkelaars, investeerders, bouwers en beheerders van vastgoed en infrastructuur direct inzicht in de circulariteit en embodied carbon van gebouwen en complete portfolio’s. De eenvoudige toegang tot dergelijke inzichten vereenvoudigt het rapporteren en zorgt ervoor dat milieudoelstellingen, zoals die voortvloeien uit de klimaatafspraken van Parijs, beter op haalbaarheid kunnen worden beoordeeld. Bovendien maakt de koppeling met de EPEA-database het eenvoudiger om te voldoen aan toekomstige wet- en regelgeving.
“De EPEA-dataset omvat momenteel 391 van de meest voorkomende materialen en producten in de gebouwde omgeving en is daarmee de meest uitgebreide database. Het is de eerste in zijn soort omdat het informatie bevat over materiaalsamenstelling, circulariteit, milieueffecten en financiële waarde. We zijn erg trots op deze samenwerking met EPEA, die het meten van circulariteit en de milieueffecten nog eenvoudiger maakt voor gebruikers van het Madaster Platform.” – David Parker, Senior Product Manager Madaster
 

Over EPEA — Onderdeel van Drees & Sommer

Als innovatiepartner ontwikkelt EPEA gezonde en circulaire industriële producten, gebouwen en stadswijken. Het Cradle to Cradle® raamwerk, mede ontwikkeld door EPEA, vormt de basis van ons werk. Met meer dan 35 jaar ervaring en expertise op gebied van chemie, biologie, milieukunde en techniek optimaliseert en innoveert het interdisciplinaire team van EPEA samen met klanten de producten en gebouwen van de toekomst; van molecuul tot metropool! Als geaccrediteerde beoordelingsinstantie helpt EPEA ook bedrijven om hun producten te certificeren volgens de Cradle to Cradle Certified®-norm. Het doel is niet het verminderen van milieuschade, maar het integreren van positieve toegevoegde waarde voor mens, milieu en het bedrijfsleven in producten en onderliggende productieprocessen.  

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-07-2024 Blogs

EU Taxonomie-rapportage: Naleving van duurzaamheids-regels vereenvoudigen

Lees meer
madaster-image
26-06-2024 Nieuws

EPEA en Madaster dichten de datakloof

Lees meer
madaster-image
20-06-2024 Projecten

Juf Nienke

Lees meer

Where are you located?