Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Log in
Terug
Nieuws 3 mar 2020

DE GROENE JONGENS ZET VOLGENDE STAP NAAR CIRCULARITEIT DOOR PARTNERSHIP MET MADASTER

DE GROENE JONGENS ZET VOLGENDE STAP NAAR CIRCULARITEIT DOOR PARTNERSHIP MET MADASTER

DE GROENE JONGENS ZET VOLGENDE STAP NAAR CIRCULARITEIT DOOR PARTNERSHIP MET MADASTER

De Groene Afslag, Laren - 3 maart 2020 – Vandaag ondertekenden De Groene Jongens en Madaster een partnerovereenkomst. De Groene Jongens biedt hun klanten nu ook advies over registratie in Madaster om daarmee de volgende stap te zetten richting circulariteit.

Net als materialenregister Madaster heeft adviesbureau De Groene Jongens het doel om afval te elimineren en daarmee de milieu-impact van de bouwindustrie te verminderen. Om hier een bijdrage aan te kunnen leveren werkt De Groene Jongens samen met Madaster om materiaal een identiteit te geven en materialenpaspoorten te genereren. Daarnaast kijkt De Groene Jongens kritisch naar de toegepaste materialen en producten in gebouwontwerpen en geven zij, op basis van levenscyclusanalyses en ontwerpoptimalisaties, advies waarmee de impact van gebouwen teruggedrongen kan worden. De Groene Jongens gaat tevens het gesprek aan met opdrachtgevers die geïnteresseerd zijn in circulair bouwen, maar nog niet weten waar en hoe ze moeten beginnen. Gezamenlijk verkennen ze de mogelijkheden en belichten de kansen om gebouwen te realiseren die passen in een circulaire economie.

Stefan Kramer, adviseur De Groene Jongens: “Het is de hoogste tijd dat we circulariteit als integraal onderdeel gaan beschouwen van onze gebouwde omgeving. Het borgen van waardebehoud van grondstoffen, materialen en producten is een mooie eerste stap in deze periode van transitie.”

Madaster registreert materialen en gebouwen, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Materialen worden traceerbaar en blijven oneindig beschikbaar. Vanuit Madaster kan iedereen een webbased materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen en geeft inzicht in de circulariteit en financiële (rest)waarde van een gebouw.

OVER DE GROENE JONGENS

De Groene Jongens is een bureau gespecialiseerd in het conceptualiseren en ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de gebouwde omgeving. Ze staan ontwikkelaars, architecten en gebouweigenaren bij in het formuleren en verwezenlijken van duurzaamheidsambities van gebouwportfolio´s, transformaties, renovaties en nieuwbouw projecten. Hiervoor hanteren ze een integrale benadering, waarin duurzame bouw- en installatietechniek worden geïntegreerd met thema´s zoals de energietransitie, circulaire economie, comfortabele en slimme gebouwen.

De aanpak van De Groene Jongens is gericht op het optimaal samenbrengen van de mogelijkheden die er voor handen zijn: van subsidies en certificeringen tot innovatieve technieken en optimalisaties in het gebouwontwerp. Net zoals voor opdrachtgevers is de business case leidend voor De Groene Jongens en berekenen zij in verschillende stadia van het ontwerpproces de financiële, technologische, ecologische en sociale impact. Dit inzicht zorgt voor gefundeerde beslissingen op de juiste momenten en het best mogelijke en meest duurzame eindresultaat.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Pluk de vruchten

Begin vandaag nog met het opbouwen van een circulaire samenleving, door lid te worden van Madaster.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Vacatures
26-09-2022

Ben jij de Junior Product Manager die we zoeken?

Lees meer
madaster-image Persberichten
06-09-2022

EPEA en Madaster vereenvoudigen het meten van circulariteit binnen de gebouwde omgeving

Lees meer
madaster-image Nieuws
26-06-2022

Fiscaal subsidievoordeel met een materialenpaspoort

Lees meer