Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 20 jun 2020

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN MADASTER

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN MADASTER

Aan circulariteitsambities hebben we in de bouwsector geen gebrek. Websites en bedrijfsplannen staan er vol mee en het materialenpaspoort zit in de lift. Veel bouwers, vastgoedeigenaren en ontwikkelaars zien ondertussen ook dat, buiten de maatschappelijke, wettelijke en ecologische urgentie, een Madaster registratie ook financiële waarde toe kan voegen. Eerder schreef Mitchell Gmelich samen met Rob Oomen al over de MIA/VAMIL regeling, welke tot een netto belastingvoordeel van 9% kan leiden. In deze blog zal ik aan de hand van twee mooie voorbeelden laten zien hoe een registratie van uw vastgoed interessante mogelijkheden voor nieuwe businessmodellen biedt of financiële waarde creëert voor uw organisatie.

MINDER AFSCHRIJVINGSKOSTEN DOOR NIET MEER AF TE SCHRIJVEN NAAR NUL

In een traditionele economie schrijven organisaties hun vastgoed in bijvoorbeeld twintig of dertig jaar af naar nul. Vervolgens komen daar ook nog eens sloopkosten bij, waarvoor een bepaald bedrag wordt gereserveerd. Door inzicht te verkrijgen in de reële en restwaarde van de materialen van uw vastgoed hoeft er niet meer afgeschreven te worden naar nul, maar naar de restwaarde van het gebouw. “Mag dit wel van de accountant?” hoor ik u denken. Uit het ‘C8: Van vastgoed naar Losgoed’ onderzoek van Deloitte in samenwerking met acht grote partijen uit verschillende sectoren wordt duidelijk dat inzicht in de hergebruikwaarde van materialen voor vastgoedeigenaren een financiële prikkel kan zijn om met circulair bouwen aan de slag te gaan. De potentie van deze ontwikkeling wordt nog eens onderstreept door het rapport van Arup en de Ellen MacArthur Foundation waarin circulaire business modellen in de bouw worden uitgelicht. Wel zijn er verschillen tussen sectoren waardoor het voor de een aantrekkelijker is dan de ander. Een verdieping van het onderzoek wordt momenteel gedaan om ook restwaarde van een aantal producten mee te nemen.

VOORKOM KOSTEN DOOR KENNIS OVER UW VASTGOED

Door actuele kennis en direct inzicht in de materialen, producten en elementen in uw vastgoed kunnen op verschillende manieren kosten worden bespaard. Denk aan informatie over uw dakconstructie die direct beschikbaar is bij een lekkage of informatie over de brandveiligheid van bepaalde materialen die altijd voorhanden is, ook als u niet de eerste eigenaar van het object bent.

Wat te denken van de kosten die voorkomen hadden kunnen worden, als de locatie van asbest bij de bouw netjes was gedocumenteerd. Niemand kent de toekomst, maar door in kaart te brengen welke materialen en producten we gebruiken, kunnen we ons voorbereiden op de toekomst.

Bij Madaster zijn ondertussen ongeveer 50 partners aangesloten en daar komen iedere maand nieuwe partners bij. Een breed scala aan partijen die u kunnen ondersteunen bij het registreren van uw vastgoed in Madaster of u toegevoegde waarde bieden op basis van een registratie. Van bouwbedrijven tot (circulaire-) adviesbureaus en van architecten tot subsidieadviseurs. Ieder met zijn eigen expertise, verbonden in het Madaster partnernetwerk.

HET FINANCIËLE ASPECT VAN CIRCULAIR BOUWEN IS GEEN BEPERKING, HET BIEDT KANSEN!

Zo zijn er dus verschillende manieren waarop een Madaster registratie – direct of indirect – waarde kan creëren voor zowel de zakelijke- als particuliere bouw. We moeten het financiële aspect van circulair bouwen niet meer zien als een beperking, maar juist als een mogelijkheid! Alleen zo bouwen we samen aan de wereld van morgen. Wij kijken – juist in deze tijd – naar de toekomst. Doet u mee?

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?