Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 14 jun 2021

Partnership Drees & Sommer en Madaster maakt circulariteit SMART

Partnership Drees & Sommer en Madaster maakt circulariteit SMART

Drees & Sommer Netherlands en Madaster Services Netherlands gaan samenwerken om opdrachtgevers nog beter van dienst te zijn in de transitie naar een circulaire economie. ‘Als partner van Madaster’, zegt projectmanager Michel van Gageldonk van Drees & Sommer Netherlands, ‘kunnen we met deze gegevens uit het materialenkadaster onze opdrachtgevers in de diverse fasen van een vastgoed- of infraproject concreet adviseren over het hergebruik van beschikbare materialen uit geregistreerde en gedocumenteerde gebouwen.’

Concrete gebouwinformatie

Het documenteren, registreren en archiveren van materialen in gebouwen en constructies in Madaster maakt hergebruik eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval.
Michel: ‘Het online platform geeft inzicht in de materiële, circulaire en financiële (rest)waarde van een gebouw. Vanaf het ontwerpproces kunnen we met deze getallen rekenen. Ook kun je met deze tool goed meten wat de impact van een gebouw op het milieu is, door de jaren heen. En je ziet zowat real-time wat er waar beschikbaar en dus opnieuw te gebruiken is bij de realisatie van je project.’

Focus op sustainability

Duurzaamheid is één van de speerpunten binnen het internationaal opererende vastgoedadvies- en projectmanagementbureau Drees & Sommer. EPEA, part of Drees & Sommer is de grondlegger van het Cradle to Cradle-concept en binnen de organisatie het onderzoeks- en adviesinstituut voor de implementatie van duurzame oplossingen.
‘De dienstverlening van Drees & Sommer, EPEA en Madaster sluit perfect op elkaar aan’, vertelt Michel. ‘Waar wij materialen en mogelijkheden inventariseren en toepassen, heeft EPEA de onderzoeksrol die leidt tot bijvoorbeeld een materiaalpaspoort en building circularity passport. Madaster legt vervolgens de relevante asset informatie vast en koppelt die aan onder meer brondata, milieudata en de mate van circulariteit. Met elkaar leggen we een basis voor een circulaire economie.’
Wij kijken uit naar de samenwerking en zijn erg trots Drees & Sommer Netherlands tot ons partnernetwerk te mogen rekenen.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
03-04-2024 Blogs

De weg naar verduurzaming: Navigeer met gemak door de richtlijnen

Lees meer
madaster-image
27-03-2024 Vacatures

Junior Marketing- en Communicatie-coördinator gezocht

Lees meer
madaster-image
28-02-2024 Publicaties

Position Paper

Lees meer

Where are you located?