Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Publicaties 16 apr 2024

Een nieuwe visie op bouwen: Inzichten van het New European Bauhaus Festival

Reuse, recycle and reduce

In de tweede week van april kwamen professionals uit de gehele Europese vastgoed- en bouwsector samen voor het New European Bauhaus Festival in Brussel. Het doel was duidelijk: samen werken aan een duurzame toekomst. Madaster werd met trots vertegenwoordigd door Pablo Van Den Bosch bij de opening van het festival.

Wij zijn zeer dankbaar voor de erkenning van Madaster als toonaangevend expert in de sector door Ursula von der Leyen, Wopke Hoekstra en Alexander De Croo.

Tijdens het festival hadden we de eer onze gedachten en ideeën te delen tijdens de ‘Clean Transition Dialogues on Construction’, een inspirerende dialoog met Europese experts. Onze discussies met de Europese Commissaris Wopke Hoekstra waren bijzonder verhelderend en versterkend.

Belangrijke inzichten die tijdens deze dialogen werden gedeeld:

  • De noodzaak om regelgeving rondom bouw en renovatie digitaal vast te leggen en te bewaren voor toekomstig (her)gebruik. Betrouwbare data is cruciaal voor het nemen van optimale beslissingen over transities, zowel nu als in de toekomst.
  • Het belang van echte kostenbepaling, waarbij koolstofbeprijzing centraal staat om grootschalig hergebruik van materialen te realiseren.
  • De urgentie om de Europese markt te harmoniseren en een regelgevend kader te bieden dat innovatieve bedrijven kansen geeft om waarde te creëren met investeringen in hergebruik en de energietransitie.

Het was ook inspirerend om te horen hoe Kerstin Jorna, directeur-generaal bij de Europese Commissie, het belang erkende van innovators zoals Madaster om de realisatie van digitale bouwlogboeken te faciliteren en de Bouwproductenverordening te ondersteunen met onze oplossingen.

De sessie werd afgesloten met een krachtige samenvatting door Wopke Hoekstra, die ons inspireerde om onze reis naar een koolstofvrije en circulaire economie voort te zetten:

  • Benut onze best practices en versnel de transitie op de Europese markt en daarbuiten.
  • Maak gebruik van regelgeving en normen door deze af te stemmen op de diversiteit van de sector.
  • Digitaliseer processen om impact te meten en voorbereid te zijn op toekomstig hergebruik.
  • Geef het goede voorbeeld in Europa en daarbuiten.

We zijn enorm dankbaar voor ons geweldige netwerk van klanten en partners die ons ondersteunen in onze missie om de milieuprestaties van de gebouwde omgeving te meten en optimaliseren.

Where are you located?