Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 12 dec 2017

EEN VERANTWOORDE TOEKOMST VOOR MATERIALEN

EEN VERANTWOORDE TOEKOMST VOOR MATERIALEN

Circulariteit wordt een steeds belangrijker thema. Allereerst natuurlijk om de milieulast van het gebruik van materialen te verlagen. Maar natuurlijk ook om de economie toekomst te geven als antwoord op de dreigende schaarste als gevolg van geopolitieke spanningen. Willen bedrijven kunnen blijven produceren op de lange termijn, zullen ze een analyse moeten maken van de toekomstbestendigheid van de benodigde grondstoffen. Een oplossing is om zoveel mogelijk circulair te gaan en terugname of hergebruik te realiseren. Madaster is een belangrijk initiatief om materialen en producten meer toekomst te geven.

De afgelopen drie jaar ben ik diep in de betonketen gedoken. Voor de Concrete Sustainability Council heb ik, in opdracht van de WBCSD, het verantwoorde herkomst keurmerk CSC ontwikkeld voor de beton-, cement- en zand- en grindsector.

Als je stroomopwaarts kijkt zijn er veel systemen in gebruik die meer vertellen over de bron van materialen: traceersystemen zoals de Chain of Custody, milieu management systemen, enzovoort. In de keten willen wij dat er positieve impact is op milieu en sociale aspecten. Een 30-tal onderwerpen staan centraal waaronder biodiversiteit, energie-efficiëntie en opwekking, verantwoord landgebruik en mensenrechten in de keten. Een vergelijkbaar rijtje zoals de SDG’s (sustainable development goals).

Op gebouw- en infrastructuurniveau werken wij aan een kwaliteitsslag in termen van energie, veiligheid, watergebruik en ecologie. Huurders, investeerders, ontwikkelaars en overheden eisen steeds hogere standaarden en ratings met systemen zoals het energielabel, BREEAM, LEED, DGNB en Well. Ook voor infrastructuur zijn er standaarden ontstaan zoals Envision en DuboCalc.

Echter, er is weinig tot niets bekend stroom afwaarts. Waar gaan de materialen heen? Wat is het effect op het milieu en de gezondheid? Wat is de echte levensduur? Wat had de toekomstige waarde kunnen zijn? Het resultaat is dat wij nog steeds materialen verbranden of wij laten het simpelweg naar de oceaan stromen. Voor 2050 bereiken wij het punt dat er meer plastic in de oceaan zit dan vis. Dit soort processen zijn niet te stoppen als de materialen geen waarde hebben en geen eigenaar.

Een managementsysteem dat toekomst geeft aan materialen is hoognodig. Samen werken aan meer inzicht ten aanzien van de gezondheid en de milieu-impact van materialen, risico’s verlagen en werken aan businesscases om de waarde van gebruikte materialen te verhogen. Dat begint met een eerste stap, namelijk vastleggen wie welke materialen in bezit heeft.

Madaster maakt het vastleggen van materialen mogelijk met de ambitie om de wereldwijde standaard hiervoor neer te zetten. Zodat u kunt werken aan nieuwe functionaliteiten, circulaire producten, verdienmodellen en regelgeving.

Wij kijken er naar uit om samen met u toekomst te geven aan materialen.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
21-05-2024 Blogs

Maak circulair bouwen financieel haalbaar

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?