Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws, Projecten 8 jun 2023

Expo 2025 Osaka: ontwerp Nederlands paviljoen onthuld

De Nederlandse deelname aan Expo 2025 Osaka Kansai Japan is bekend. Nederland onderscheidt zich met een volledig circulair paviljoen dat ontworpen is als een door de mens gemaakte zon. Bezoekers, bedrijven, overheden en kennisinstellingen maken straks in het paviljoen kennis met nieuwe technologieën opgewekt uit water die hernieuwbare energie toegankelijker kunnen maken voor iedereen. Daarmee presenteert het paviljoen welke innovatieve oplossingen Nederland te bieden heeft voor wereldwijde uitdagingen op het gebied van de energietransitie.
Het ontwerp van het paviljoen is gemaakt door architectenbureau RAU, ingenieursbureau DGMR, experience design studio Tellart en Japans bouwbedrijf Asanuma, met speciale dank aan bouwadviseur BREED ID. Zij beschikken over ruime ervaring op het gebied van circulair bouwen en zijn gespecialiseerd in oplossingen voor veilige, duurzame en gezonde leefomgevingen.

Het ontwerp

Het thema van de Nederlandse deelname is ‘Common Ground: creating a new dawn’. De bijdrage introduceert nieuwe technologieën. Met de kracht van water wordt emissievrije energie opgewekt die energie toegankelijker kan maken voor iedereen. De rijzende zon in het ontwerp van het paviljoen staat symbool voor ongelimiteerde schone energie. Ook is het paviljoen volledig circulair. Het hele paviljoen is ontworpen om weer uit elkaar gehaald te kunnen worden en is circulair. Alle materialen zijn geregistreerd in een materialenpaspoort op het Madaster platform. Binnen maken gasten een interactieve reis die uitmondt in een meeslepende show die deze transformatieve ideeën tot leven brengt.

Grensoverschrijdende uitdagingen en oplossingen

Centraal op Expo 2025 Osaka staan de uitdagingen van een wereld waar grote crises rond bijvoorbeeld klimaat en gezondheid de leefbaarheid zullen bepalen. Deze grensoverschrijdende uitdagingen vereisen internationale samenwerking. Het Nederlandse paviljoen is daarom bedoeld als een ontmoetingsplek om verschillende perspectieven en expertises samen te brengen en zo te komen tot gezamenlijke oplossingen. Toewerkend naar de Expo is door het ministerie van Buitenlandse Zaken een meerjarige campagne opgezet. Bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden en culturele organisaties zullen in het paviljoen bijeenkomen om kennis en expertise te delen. Voorafgaand worden evenementen, bezoeken, handelsmissies en exposities georganiseerd via de Road2Osaka-programmering. Bedrijven en organisaties worden uitgenodigd om deel te nemen. Het paviljoen en de programmering bieden ook mogelijkheden tot sponsoring.

Japan gastland

Japan is de derde grootste economie van de wereld en een belangrijke handelspartner voor Nederland. In 2022 exporteerde Nederland voor bijna € 4,3 miljard aan goederen naar Japan. Japan exporteerde vorig jaar voor € 7,4 miljard aan goederen naar Nederland. Nederland is ook een belangrijk investeringsland voor Japan.
Minister Liesje Schreinemacher: ‘In het jaar dat de Expo plaatsvindt in Osaka, 2025, vieren wij dat onze relatie 425 jaar geleden tot stand kwam. Japan is een belangrijke partner in innovatie, handel, cultuur en politiek. De Expo en Japan bieden veel kansen voor Nederlandse bedrijven, organisaties en kunstinstellingen om hun kennis te delen en samen te werken.’
Net als Nederland heeft Japan te maken met prangende en complexe uitdagingen, zoals klimaatverandering, grondstoffenschaarste, voedselzekerheid, vergrijzing en het toegankelijk houden van de gezondheidszorg. Kansen voor Nederlandse bedrijven en organisaties liggen vooral op gebied van de energietransitie, agri- en horticulture, life sciences & health, digitalisering en cultuur. Door verschillende ministeries en publiek-private partijen worden activiteiten georganiseerd, voorafgaand en tijdens de Expo, om de Nederlandse sectoren op de kaart te zetten en bedrijven te helpen kansen te verzilveren. Beeld: ©AND bv copyright Plomp

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?