Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 6 apr 2023

‘A New Dawn’ is de Nederlandse inzending voor EXPO Osaka 2025

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben een consortium van Nederlandse en Japanse bedrijven geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van het Nederlands paviljoen tijdens de Expo 2025 Osaka.
De keuze is gevallen op het voorstel ‘A New Dawn’ bestaande uit architectenbureau RAU, experience design studio Tellart, ingenieurs- en adviesbureau DGMR en het Japanse bouwbedrijf Asanuma. Het winnende ontwerp wordt op 5 juni 2023 in zowel Japan als Nederland gepresenteerd. Circulair en duurzaam bouwen is, net als tijdens Expo 2020 Dubai, een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp en in de uitvoering van het Nederlandse paviljoen. Architectenbureau RAU is internationaal toonaangevend en pionier op het gebied van circulaire gebouwen en architectuur. Hergebruik van materialen en grondstoffen staat centraal in de filosofie van RAU. Tellart, een internationale experience design studio gespecialiseerd in immersieve storytelling en opkomende technologieën, brengt veel ervaring mee op gebied van het creëren van bezoekerservaringen voor World Expo’s. Ingenieursbureau DGMR is gespecialiseerd in oplossingen voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. De samenwerking met Japans bouwbedrijf Asanuma zorgt voor een sterk Japans netwerk, de nodige ervaring met het bouwen in Osaka en kennis over lokale eisen.
“Met het winnende ontwerp zullen we bezoekers van de Expo in Osaka straks onze innovatieve oplossingen laten zien die wij kunnen bieden op het gebied van bijvoorbeeld de energietransitie en klimaatverandering”, zegt Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. “Japan heeft hierin grote ambities en kijkt met veel interesse naar de snelle transitie die Nederland doormaakt op dit gebied. Dit paviljoen biedt een mooi podium waar bezoekers op een inspirerende manier met onze innovaties en technologie kunnen kennismaken.”
De keuze voor dit consortium volgt uit een Europese aanbesteding van de RVO voor ontwerp, bouw, onderhoud en afbouw van het Nederlandse paviljoen. In totaal zijn er 12 voorstellen ingezonden. Naast de gunning van de opdracht wordt een vergoeding uitgekeerd aan de overige geldige inschrijvingen. Vóór de zomer van 2023 wordt de Europese aanbesteding voor de exploitatie van het paviljoen gepubliceerd op tenderned.nl. Ook zijn er mogelijkheden voor bedrijven, kennisinstellingen en culturele organisaties om deel te nemen aan de programmering en/of sponsoring voorafgaande aan en tijdens Expo 2025 Osaka. Meer informatie wordt beschikbaar gemaakt tijdens de presentatie van het ontwerp van het Nederlandse paviljoen op 5 juni 2023, zowel in Nederland als in Japan. De Expo Osaka vindt plaats van 13 april tot en met 13 oktober 2025. De organisatie verwacht ongeveer 28 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers te ontvangen, waarvan ongeveer 90% van de bezoekers uit Japan zullen komen. Deze editie heeft als thema ‘Designing Future Society for Our Lives’ en zal gaan over het vormgeven van een wereld waar grote crises rond bijvoorbeeld klimaat en gezondheid de leefbaarheid zullen bepalen. We feliciteren RAU, Tellart, DGMR en Asanuma met deze mooie prestatie en zijn erg trots dat het Nederlands paviljoen in z’n geheel wordt geregistreerd in Madaster en voorzien van een materialenpaspoort. Meer informatie over Expo 2025 Osaka

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?