Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 18 apr 2019

FIMBLE PARTNER VAN MADASTER

FIMBLE PARTNER VAN MADASTER

Nederland, Utrecht – 18 april 2019 – Afgelopen week heeft Fimble een partnerovereenkomst getekend met Madaster Services op Building Holland in de RAI. Dankzij de samenwerking kunnen eigenaren en beheerders van vastgoed via BIM modellen materialenpaspoorten verkrijgen. De veelomvattende informatie in een materialenpaspoort geeft inzicht in de materiële, circulaire en financiële waarde van een gebouw. Duurzaam (her)gebruik van materialen wordt gestimuleerd met als doel afval binnen de gebouwde omgeving te elimineren.

AFVAL IS MATERIAAL ZONDER IDENTITEIT

Grondstoffen zijn gelimiteerd en schaars voorhanden. Om materialen oneindig beschikbaar te houden dienen ze gedocumenteerd te worden, zodat ze niet eindigen als afval.

MATERIALENPASPOORT

Vanuit Madaster kan iedereen een beveiligd webbased materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Het Madaster materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit en de herkomst van materialen, de losmaakbaarheid van producten en hun huidige locatie. Daarnaast worden circulaire én financiële informatiestromen met elkaar verbonden waardoor de historische, actuele en toekomstige waarde op materiaal-, product-, element-, gebouw-, en portefeuilleniveau wordt weergegeven.

BIM

Een Building Information Model (BIM) bevat veel digitale informatie over een gebouw, waaronder fysieke en functionele kenmerken. Gedurende de ontwerp-, bouw-, beheer- en onderhoudsfase worden hier gegevens in opgenomen waarmee ketenpartners (samen)werken.

Het partnerschap met Fimble maakt het mogelijk om BIM modellen ‘Madaster proof’ te maken en van daaruit materialenpaspoorten te genereren. Eigenaren van vastgoed beschikken zo over een centraal, accuraat overzicht van de materiële, financiële en circulaire waarde van al hun vastgoed. Op ieder gewenst moment in de levenscyclus van een gebouw, van ontwerp tot sloop. De veelomvattende informatie helpt om nieuwe afwegingen te maken tijdens het ontwerpen, (ver)bouwen, beheren en slopen van gebouwen. Afwegingen die hopelijk leiden tot slim materiaal(her)gebruik en minder afval.”- Jeroen Broersma, Business Developer Madaster

Door de samenwerking met Madaster zijn wij in staat om in het ecosysteem van Madaster kennis uit te wisselen met partners van Madaster. Daarnaast biedt Madaster een concrete oplossing voor de bewustwording van de schaarste aan grondstoffen. Met onze expertises in de mogelijkheden van BIM kunnen wij concreet een product aanbieden wat bedrijven inzicht geeft in toegepaste materialen en de mogelijkheid om deze te herbruiken” aldus Michael Sandel, commercieel directeur en Léander van der Voet, mede-eigenaar van Fimble

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
03-04-2024 Blogs

De weg naar verduurzaming: Navigeer met gemak door de richtlijnen

Lees meer
madaster-image
27-03-2024 Vacatures

Junior Marketing- en Communicatie-coördinator gezocht

Lees meer
madaster-image
28-02-2024 Publicaties

Position Paper

Lees meer

Where are you located?