Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 29 jun 2020

HET OMGEVINGSREGISTER NADERT LANCERING

HET OMGEVINGSREGISTER NADERT LANCERING

HET OMGEVINGSREGISTER IN HET KORT

In het eerste kwartaal van 2020 startten Cirkelstad en Madaster met de ontwikkeling van het Omgevingsregister. Het Omgevingsregister is een platform dat een positieve bijdrage aan onze maatschappij levert en de transitie naar een circulaire economie faciliteert door informatie over objecten, toegepast in onze leefomgeving, te ontsluiten. U kunt dan denken aan de volgende eigenschappen van objecten:

 • Locatie (adres, gps-code);
 • Objecttype (zoals een gebouw, een brug of een speeltoestel);
 • Levenscyclus/bouwjaar;
 • Meeteenheid (zoals aantal m2, stuks, kg);
 • Aantal.

WAAR STAAT DE ONTWIKKELING?

Het moment van lancering van de 1.0 versie nadert. Bij het opleveren van deze eerste technische versie heeft het IT team van Madaster gewerkt aan de ontwikkeling van de structuur, waarna in de komende periode de visuele weergave van het platform volgt. In het voorjaar van 2021 staat er dan een basis waarop partijen via een API op een toegankelijke manier kunnen aansluiten. Vervolgens zal in juli 2021 de functionele oplevering plaatsvinden.

Parallel aan dit proces is Cirkelstad gaan verkennen welke organisaties kunnen aansluiten. Op dit moment lopen meerdere gesprekken met zowel publieke als private partijen. Het is de verwachting dat de eerste koppelingen zijn afgerond bij oplevering van de 1.0 versie eind februari. Dit betekent dat deze partijen, na zorgvuldige afstemming, data ontsluiten met betrekking tot bijvoorbeeld informatie over bruggen, banken, lantaarnpalen, parkeermeters etc. Het detailniveau van deze informatie is afhankelijk van hetgeen door deze partijen op regionaal, dan wel lokaal niveau in kaart is gebracht.

DE VOLGENDE FASE

De eerste partijen hebben de stap gezet om data te ontsluiten in het Omgevingsregister. De komende periode willen we benutten om op te schalen en meer dataregisters te koppelen. Om die reden worden gesprekken gevoerd met landelijke overkoepelende belangenorganisaties voor gemeenten, woningcorporaties en bouwbedrijven. Deze organisaties beschikken immers over een groot bereik.

Daarnaast wordt ook vanuit een andere invalshoek gezocht naar mogelijkheden om een zo compleet mogelijk register te ontwikkelen. Hierbij is een rol weggelegd voor leveranciers van objecten. Er is daarom contact gelegd met organisaties die objecten leveren aan overheden. Zij beschikken over productspecificaties van objecten. Deze informatie kan zorgen voor een hoger detailniveau in het Omgevingsregister, waarmee een hogere datarijkheid ontstaat. Uiteindelijk draagt dit bij aan een hogere circulaire waarde van de objecten.

DRAAG BIJ DOOR EEN KOPPELING TE MAKEN AAN HET OMGEVINGSREGISTER

Bent u een overheidsorganisatie (in de Metropoolregio Amsterdam) of een bouwondernemer en beschikt uw organisatie over databronnen die de bovengenoemde eigenschappen van objecten in een bepaald gebied in Nederland (deels) in kaart brengen? Dan horen we graag van u om samen de laagdrempelige manier tot koppeling te verkennen. U kunt hiervoor contact opnemen met Joran Straatman, Cirkelstad partner bij KplusV, via +31629489508 of via j.straatman@kplusv.nl.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?