Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 24 okt 2017

INGENIEURS MET EEN VERHAAL

INGENIEURS MET EEN VERHAAL

Als organiserend ingenieursbureau levert BOOT een zeer breed pallet aan integrale advies- en managementdiensten. Van stedelijke ontwikkeling tot landelijk gebied: bouw, mobiliteit, water, milieu, veiligheid, sport en recreatie. Met ruim 100 man personeel is BOOT de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een landelijk opererend ingenieursbureau. Ze beweren ingenieurs met een verhaal te zijn. Echter, wat is hun verhaal?

Kees Boot, directeur BOOT, legt uit: “Het is een verhaal over respect voor mens en milieu, over kennis en inventiviteit en over een integrale, grondige aanpak. Met onze projecten in de ruimtelijke inrichting staan we midden in de samenleving. Dat is inspirerend en geeft een bijzondere verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid die niet stopt bij onze opdrachtgevers en medewerkers.” Dat klinkt als een mooi, ambitieus verhaal. Hoe pakt BOOT dit aan? Kees Boot vervolgt: “Door vooral goed te luisteren. Naar onze opdrachtgevers, adviseurs, specialisten, stakeholders en ketenpartners.” Dat klinkt logisch, echter hoe ontstaat vervolgens het feitelijke waarde toevoegen? Kees Boot legt uit: “Doordat wij meerdere disciplines in huis hebben, kunnen wij een zeer compleet pakket van diensten bieden en echt ontzorgen bij het duurzaam en functioneel inrichten van een omgeving. Dit uit zich in onze adviezen en de manier waarop wij zelf functioneren. Bij sloopvoorbereiding analyseren wij bijvoorbeeld al ruim voor de daadwerkelijke sloopperiode aanvangt welke materialen vrijkomen en zoeken op voorhand naar een passende bestemming.”

Hoe duurzaam heeft BOOT eigenlijk de eigen organisatie ingericht? Kees Boot antwoordt: ”Om onze eigen milieubelasting te beperken hebben wij ons laten certificeren voor de CO2-prestatieladder. Daarnaast zijn we participant van Dutch Green Building Council en initiatiefnemer van Cirkelstad Utrecht.” Cirkelsteden blijken steden te zijn die niet alleen slim omgaan met grondstoffen en energie, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden. Heeft BOOT zelf ook mensen met een hulpvraag in dienst? Kees Boot bevestigt: “Het is onderdeel van ons verhaal. Wij willen al onze mensen graag de ruimte geven om zich te ontwikkelen. Met of zonder hulpvraag. Vandaar ook ons partnerschap bij De Normaalste Zaak. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat eigenaarschap niet uitsluitend is voorbehouden aan het management en bieden onze medewerkers jaarlijks de kans om aandelen van BOOT te kopen.”

Het is duidelijk. BOOT hecht veel waarde aan het creëren van een duurzame werk- én leefomgeving. Is dat ook de reden waarom BOOT zich als Kennedy heeft aangesloten bij Madaster? Kees Boot legt uit: “Het is essentieel voor ons werk om volledig inzicht te krijgen in een gebouw en alle materialen digitaal in kaart te brengen.

Daar hebben wij al ruime tijd geleden diverse inventarisatietools voor ontwikkeld en vertaald naar een 3D-sloopmodel. Het geeft ons de mogelijkheid om in een vroegtijdig stadium te onderzoeken hoe wij materialen weer zo hoog mogelijk in de keten terug kunnen zetten. Met de aansluiting bij Madaster willen wij nog meer grip krijgen op op dit proces.”

Het is voornamelijk de rubricering van de gebruikte materialen en de vertaling hiervan naar een materialenpaspoort wat BOOT zo intrigeert bij Madaster. Door hier samen met diverse gerenommeerde partijen over in gesprek te gaan en kennis te delen kan een complete centrale grondstoffenbank worden opgebouwd en kunnen vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd. Dat idee spreekt Kees Boot enorm aan: “Door op grote schaal informatie te verzamelen en inzichtelijk te maken, verlagen we de drempel voor veel partijen om serieus met circulair materiaalgebruik aan de slag te gaan.” Je zou denken dat organisaties tegenwoordig toch aardig doordrongen zijn van het feit dat circulair materiaalgebruik meer noodzaak dan een keuze is voor succesvol ondernemerschap. Waarom dan toch die drempel? Kees Boot: “Veel partijen zijn helaas nog argwanend. Ze vragen zich af of een dergelijke werkwijze niet duurder is of meer tijd in beslag neemt. Veel opdrachtgevers zijn bovendien bang dat het zaken onnodig ingewikkeld maakt. Daar komt bij dat de term ‘circulair slopen’ helaas nog onvoldoende bekend is.” Naast luisteren en onderzoeken dus ook een en ander uitleggen om circulair materiaalgebruik echt aan de man te brengen. Hoe pakt BOOT dit aan? Kees Boot: “Wij proberen het vaak inzichtelijk te maken door de waarde aan te tonen. De financiële waarde of de besparing op het gebied van CO2-uitstoot.”

Begrijpelijk dat het inzichtelijk maken van de toevoegde financiële waarde overtuigend werkt bij veel ondernemende partijen. Echter, het besef dat ze kunnen bijdragen aan het creëren van een betere leefomgeving voor nu en de toekomst zal toch hopelijk ook bijdragen aan de keuze voor circulair ondernemerschap? Kees Boot: “Ik merk absoluut dat partijen er graag mee willen experimenteren omdat het simpelweg niet goed voelt om alles maar weg te gooien en weer nieuwe delfstoffen te gaan gebruiken.” Een positieve ontwikkeling aldus BOOT die niet alleen huizen, maar ook graag infrastructuur opgenomen ziet in Madaster: “Als er huizen in staan, waarom dan ook geen straten en parken? Als er ergens grote grondstoffenstromen zijn dan is het wel in de civiele bouw. Met de opname van infra-projecten in Madaster kunnen we samen een nog groter verschil maken.”

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?