Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Blogs 4 mei 2024

Begrijp Level(s): Een cruciaal hulpmiddel voor duurzame rapportage in de EU-taxonomie

Navigeren door de complexiteit van duurzaamheidsrapportage kan lastig zijn. Het begrijpen van Level(s) maakt het voor vastgoedeigenaren en andere belanghebbenden in de bouw- en investeringssector een stuk eenvoudiger. Dit is een rapportagekader dat voldoet aan de EU-taxonomie en helpt bij het aangeven van duurzame activiteiten en investeringen. Hieronder een overzicht van wat Level(s) precies inhoudt en waarom het belangrijk is bij duurzaam ondernemen.

Wat is Level(s)?

Level(s) is een rapportagekader dat gebruikt wordt om de milieuprestaties van gebouwen en infrastructuurprojecten te evalueren. Het is onderdeel van de EU-taxonomie en biedt een gestructureerde aanpak om duurzame activiteiten binnen de gebouwde omgeving te beoordelen en te rapporteren.

Wie heeft Level(s) nodig?

Level(s) richt zich op vastgoedeigenaren, met name die met aanzienlijke belangen of investeringen in gebouwen en infrastructuur. Deze entiteiten, meestal grote bedrijven of instellingen, zijn verplicht om hun duurzame investeringen te rapporteren volgens de EU-regelgeving.

Hoe werkt Level(s)?

Het genereren van een Level(s)-rapport is een eenvoudig proces, vooral met hulpmiddelen zoals Madaster. Het werkt als volgt:

  • Ga naar het tabblad ESG: Navigeer naar het tabblad Environmental, Social, and Governance (ESG) binnen het Madaster-platform.
  • Kies de rapportageoptie: Selecteer de optie om een Level(s)-rapport te genereren.
  • Kies indicatoren: Selecteer de specifieke indicatoren of metrics die relevant zijn voor jouw project.
  • Genereer rapport: Met slechts een paar klikken genereert Madaster een uitgebreid Level(s)-rapport, klaar om in te dienen.

Voordelen van Level(s) rapportage

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van Level(s) is dat het de naleving van de EU-taxonomie vergemakkelijkt. Voor bedrijven die betrokken zijn bij grootschalig vastgoedbeheer vereenvoudigt Level(s)-rapportage de verklaring van duurzame activiteiten, wat essentieel is voor:

  • Het behouden van transparantie naar belanghebbenden.
  • Het voldoen aan wettelijke eisen.
  • Het versterken van het duurzaamheidsprofiel van het bedrijf.

Bovendien biedt Level(s) vastgoedeigenaren ook een duidelijk kader om te kunnen communiceren over hun duurzame activiteiten, wat mogelijk meer investeerders aantrekt die graag groen investeren.

Conclusie

Level(s)-rapportage is een essentieel hulpmiddel voor vastgoedeigenaren die zich een weg willen banen door de complexiteit van duurzame investeringen in de EU. Door gebruik te maken van platforms als Madaster kunnen belanghebbenden het rapportageproces stroomlijnen en de voordelen van transparantie, naleving en geïnformeerde besluitvorming ontsluiten.

Voor vastgoedeigenaren en investeerders die zich inzetten voor duurzame activiteiten, is Level(s)-rapportage niet alleen een wettelijke verplichting, maar een strategische noodzaak voor het opbouwen van een veerkrachtige en toekomstbestendige portefeuille.

Als je wilt starten met jouw Level(s)-rapportage, ondersteunen wij je graag bij elke stap. Laten we samen bouwen aan een duurzame toekomst.

Where are you located?