Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 9 sep 2017

LIMITED EDITION

LIMITED EDITION

Architect en visionair Thomas Rau heeft het al meer dan eens geroepen. “De materialen die mensen gebruiken om dingen te maken zijn per definitie limited edition, niet oneindig beschikbaar.” Dit besef lijkt inmiddels ook aardig doorgedrongen tot de mens(over)heid als we de ondertekende akkoorden met mooie doelstellingen voor de toekomst mogen geloven. Gaat het dan toch nog allemaal goed komen? Volgens Thomas Rau is er echter veel meer nodig en moet het roer per direct radicaal om.

Wat is er mis met de plannen die we maken voor de toekomst om het bestaande systeem te ‘verduurzamen’ en te ‘vergroenen’? Thomas Rau reageert stellig: “We hebben onlangs het klimaatakkoord van Parijs gehad. Iedereen was daar ongelooflijk blij mee. Het was een hoogmis van de Franse diplomatie en ik heb veel respect voor iedereen die daar nachtenlang aan heeft gewerkt. Maar ik zeg: het akkoord van Parijs was een van de ergste dingen die de wereld kon overkomen. Want dit akkoord betekent dat we met elkaar hebben afgesproken wat mogelijk is. Maar de Aarde wacht daar niet op. Deze Aarde doet wat ze doet. We moeten dus doen wat nodig is, en niet wat mogelijk is. Het klimaatakkoord van Parijs is een volstrekte illusie. Ik kan alles afspreken wat ik wil na 2025, maar dat heeft geen enkele zin.”

Achterover leunen dan maar en wachten op de rampspoed? “Nee, we moeten juist per direct aan de slag. Ons allereerst realiseren dat we ons als vrijdenkende wezens hebben laten degraderen tot consumenten en marionetten zijn geworden van de huidige economie. Een lineaire economie waarin de relatie tussen mens en geld primeert. Als we er van uitgaan dat de Aarde een gesloten systeem is, kunnen wij er met z’n allen voor zorgen dat er binnen de economische keten niets verloren gaat. Alles moet zich altijd ergens in de keten bevinden, ofwel ergens in voorwaartse richting (naar het afgewerkte product toe), ofwel ergens in achterwaartse richting (naar de grondstoffenmijn toe). Op die manier creëren we een eeuwige kringloop.”

Van een lineaire economie naar een kringloopeconomie. Hoe krijgen we dit voor elkaar? “Door vertrouwen te hebben in de realiteit en lef te tonen. We moeten businessmodellen durven te veranderen en durven te kiezen voor een andere productie- en consumptiewijze.” En dan bestaat er geen afval meer? “Als je op voorhand bedenkt hoe je achteraf alles uit elkaar kan halen, dan lukt het. Anders heb je altijd afval. Afval is in feite materiaal zonder identiteit. Door materialen in gebouwen te documenteren, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster, verdwijnen deze materialen uit de anonimiteit.”

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?