Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 26 jan 2023

Madaster viert 5-jarig bestaan!

Vanaf de start in 2017 in Nederland wordt Madaster momenteel in zes Europese landen toegepast. Er staat maar liefst 17 miljoen m2 bruto vloeroppervlakte geregistreerd in het ‘kadaster van materialen’. Het streven naar een circulaire economie in combinatie met de ambitieuze doelstellingen vanuit o.a. de Europese Green Deal maken dat de internationale belangstelling in rap tempo toeneemt.  
Ontwikkelingen in de markt en inzichten vanuit ons partnernetwerk hebben ertoe geleid dat het Madaster platform de afgelopen vijf jaar is uitgegroeid van een minimum viable product tot een integraal en veelzijdig platform. Een platform waarmee de bouw- en vastgoedsector op grote schaal circulariteit in de praktijk brengt. En dat werd gevierd tijdens het Madaster & Friends Event op 24 en 25 januari in De Groene Afslag in Laren!

Verhalen van Vrienden

Dinsdag 24 januari werd ingegaan op de ontwikkeling van het Madaster platform door de jaren heen. Partners en gebruikers van het Madaster platform deelden hun ervaringen en gingen met elkaar in gesprek over actuele thema’s omtrent circulariteit en het materialenpaspoort. Zo vertelde Emma Klamer (Sustainability Specialist Aveco de Bondt) over hoe zij middels Madaster al beter kunnen sturen op circulariteit in de ontwerpfase en lichtte Paul van Doorn (Senior Planontwikkelaar Giesbers Ontwikkelen en Bouwen) toe hoe zij de afgelopen jaren hebben gewerkt aan een datarijk materialenpaspoort, afgestemd op komende wet- en regelgeving. Na afloop van de eerste Madaster & Friends dag werd er geproost op de vruchtbare samenwerking gedurende de afgelopen jaren.

Netwerkborrel met inhoud

Op woensdag 25 januari vierden we vooral dat Madaster, dankzij de steun van onze Kennedy’s, de inzet van ons ijzersterke partnernetwerk, het vertrouwen van onze investeerders en een zeer gedreven eigen team, de afgelopen vijf jaar ontzettend veel heeft bereikt. Na een gezamenlijke toast op het 5-jarig bestaan vroeg Jeroen Broersma (Managing Director Madaster Nederland) enkele koplopers om hun visie op circulariteit te delen. Lars van der Meulen (Directeur CSR VolkerWessels) onderstreepte vooral het belang van wet- en regelgeving om de “ouderwetse” bouwsector in de juiste beweging te krijgen. Volgens Jeroen Officier (Hoofd Ontwikkeling en Realisatie BPD Gebiedsontwikkeling Regio Noord Oost & Midden) is het vooral ook zaak om zelf de regie te pakken als bouwbedrijf, bijvoorbeeld door circulariteit heel concreet te maken in aanbestedingen via materiaalpaspoorten. Clemens Brenninkmeijer (Head of Sustainability Redevco) benadrukte vooral het belang van samenwerking en transparantie om de broodnodige transitie mogelijk te maken. Een groot deel van de grondstoffen in onze gebouwde omgeving komen niet alleen in vastgoed terecht, maar ook in infrastructuur. Vandaar dat Madaster ondertussen met verschillende sectoren werkt aan het registreren van infrastructuur, waaronder de drinkwatersector. Tijdens het Madaster & Friends event lichtte Joost Bouten van Vitens toe hoe de Nederlandse Drinkwaterbedrijven van hun drinkwaterinfrastructuur de materialen en producten vastleggen, zodat deze bij demontage of renovatie kunnen worden hergebruikt. We kijken terug op een mooi lustrumfeest en zijn onze Kennedy’s, partners, investeerders en het hele Madaster team ontzettend dankbaar voor waar we nu staan. Op de volgende vijf jaar, proost! Hieronder een foto-impressie van het Madaster & Friends event!

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
21-05-2024 Blogs

Maak circulair bouwen financieel haalbaar

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?