Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 6 nov 2018

MADASTER, ECOCHAIN EN KNAUF BRENGEN CIRCULAIR BOUWEN IN PRAKTIJK

MADASTER, ECOCHAIN EN KNAUF BRENGEN CIRCULAIR BOUWEN IN PRAKTIJK

Nederland, Amsterdam – 6 november – Madaster en Ecochain hebben een koppeling ontwikkeld waarmee de milieu-footprint van materialen wordt gelinkt aan materiaalpaspoorten van gebouwen. Knauf brengt het als toeverancier in de praktijk. De samenwerking bevordert de documentatie, registratie en archivering van materialen in gebouwen en maakt hergebruik van materialen eenvoudiger.

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Het is een onafhankelijk publiek platform welke materialenpaspoorten genereert met als doel wereldwijd afval te elimineren. Madaster is er voor particulieren, bedrijven en overheden en wordt ontwikkeld door Madaster Services onder toezicht van de Madaster Foundation.

Ecochain biedt toeleveranciers de mogelijkheid om de milieu-footprint van bouwmaterialen uit te rekenen. Dankzij de koppeling met Madaster worden deze footprint-data toegevoegd aan de registratie van materialen in een materiaalpaspoort. Circulariteit binnen de gebouwde omgeving wordt zo beter meetbaar en beheerbaar. Dat geeft een impuls aan de markt voor duurzame materialen en gebouwen. Knauf, Madaster en Ecochain laten met deze samenwerking zien hoe circulariteit in de bouw in praktijk kan worden gebracht.

KNAUF ALS PRAKTIJKVOORBEELD

Knauf gebruikt de software van Ecochain om de levenscyclusanalyses van hun producten te digitaliseren en te analyseren. Zo houdt Knauf grip op de milieuprestaties van hun producten en kan er worden aangestuurd op verbeteringen. Door gebruik te maken van de koppeling tussen Ecochain en Madaster worden nu de milieuprestaties van hun nieuwste product, een hybride circulair wandsysteem, gekoppeld aan de BIM modellen in Madaster. Knauf biedt op deze manier volledige transparantie over de milieuprestaties van haar product.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?