Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 19 feb 2018

MADASTER IN BUSINESS

MADASTER IN BUSINESS

De Madaster Foundation heeft een duidelijke visie: Afval elimineren door materialen een identiteit te geven. De foundation bestaat uit een Supervisory Board die toeziet op de publieke functie en maatschappelijke impact van Madaster. Supervisory Board Members zijn Ken Webster, Carol Lemmens en Lex de Boer. Zo’n visie schreeuwt om een publiek beschikbare bron van inzicht en overzicht in materialen, componenten en producten. Een waardevol digitaal platform voor iedereen die werkt met businessmodellen waarin afval niet bestaat. Wie is de organisatie die het platform mag (door)ontwikkelen en uitvoeren? Hoe wordt zo’n complex project bekostigd en wat is de relatie tot de foundation? Tijd voor een gesprek met Martijn Oostenrijk, directeur Madaster Services B.V.

Martijn Oostenrijk heeft de afgelopen twintig jaar zijn sporen verdiend als business consultant en ondernemer binnen de financiële dienstverlening en geeft sinds 1 februari 2017, samen met Ronald Eleveld, dagelijks leiding aan Madaster Services. De tweekoppige directie werkt nauw samen met de Madaster Foundation. Hoe zit dit precies? Martijn Oostenrijk legt uit: “De Madaster Foundation behartigt het publieke belang en Madaster Services het commerciële belang. Middels een geformaliseerde samenwerking is hier balans in aangebracht. De foundation houdt toezicht op drie Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s): financiële stabiliteit, de kwaliteit van de dienstverlening en corporate compliance, het voldoen aan alle regelgeving. Wij hebben een tweejaarlijkse rapportageplicht en aan het einde van het jaar brengt de foundation een advies uit hoe het beleid en de sturing dient te worden aangepast. Ultiem heeft de foundation zelfs de macht om een andere serviceprovider aan te trekken.” Belangrijk dus om die drie KPI’s goed op orde te hebben. Laten we daar iets dieper op ingaan.

Het platform beschikt over heel veel data. Madaster is en blijft dus feitelijk een register? Martijn Oostenrijk: ”Madaster is en blijft in de basis het kadaster van materialen. Echter, door samenwerkingen met service- en solution-partners wordt het mogelijk om de gebruikers van het platform ook diverse diensten en functionaliteiten aan te bieden. Denk aan het ver-BIM-en van je gebouw, het creëren van een gevalideerde inhoudsset of het uitvoeren van een MPG berekening. Madaster wordt zo in feite de spil in een ecosysteem van bedrijven.”

Wat is eigenlijk het verschil tussen een servicepartner en een solutionpartner? Martijn Oostenrijk antwoordt: “Het verschil zit in de inhoud. Een servicepartner levert diensten, terwijl een solution partner software functionaliteiten bouwt om te kunnen integreren in het platform.” Deze partners kunnen dus via Madaster hun producten en/of diensten vermarkten? Martijn Oostenrijk antwoordt: ”Voorwaarde is dat het product of de dienst het platform verrijkt en voor de gebruikers van toegevoegde waarde kan zijn bij hun circulaire bedrijfsvoering.”

Interessant verkoopkanaal voor al die partners! Martijn Oostenrijk vervolgt: “Het kan financieel absoluut interessant zijn voor een organisatie die met zijn product of dienst de transitie naar een circulaire economie kan versnellen. Maar ook voor ons is het van belang. Madaster Services is en blijft een onderneming die omzet moet maken en kosten moet bewaken om te kunnen blijven voortbestaan. Naar verwachting zal het omzetniveau in 2021 het kostenniveau overstijgen. De kosten proberen we tot die tijd op te vangen middels de aanvraag van subsidies en het aantrekken van vreemd vermogen. De abonnementsvormen en het partnerprogramma zijn onder meer ontwikkeld om meer zekerheid te creëren aan de omzetzijde.”

Hoe kunnen de service- en solutionpartners daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de omzet? Martijn Oostenrijk vervolgt: ”Partners betalen jaarlijks een partnerfee ad € 1995,- en hebben de verplichting om ieder jaar tien nieuwe gebruikers van het platform aan te dragen.” Behalve een jaarlijkse financiële bijdrage dus ook belangrijk om sales-driven te zijn, wil je partner van Madaster zijn? Martijn Oostenrijk: “Partnerschap bij Madaster Services is gebaseerd op een serieuze samenwerking. Een samenwerking die gestalte krijgt in omzet en kosten. Dat is belangrijk om de toekomst van het platform te kunnen waarborgen. Het is van essentieel belang dat partners, samen met ons, hieraan mee willen werken. De partnerfee is dan gemakkelijk en snel terug te verdienen.” Hoe dan? “Doordat we binnen het partnerprogramma werken met een kick back fee. Iedere partner krijgt per aangebracht abonnement drie jaar respectievelijk 40%, 20% en 20% van de betreffende abonnementswaarde. De gemiddelde abonnementsprijs bedraagt 900 euro dus je begrijpt dat een partner met het aanbrengen van enkele abonnementen zijn partnerfee al heeft terugverdiend.”

Snijdt dit mes aan beide kanten? Oftewel, krijgt Madaster Services ook een kick back fee op de producten en diensten die via het platform worden verkocht? Martijn Oostenrijk:”Madaster Services verdient niet aan de verkoop van producten of diensten van de partners. Om de simpele reden dat wij onze onafhankelijkheid willen en moeten bewaken. Een partnerschap is dan ook nooit exclusief.” En de extra omzet die hier uit te halen zou zijn heeft Madaster Services niet nodig om de periode tot 2021 te kunnen overbruggen? Martijn van Oostenrijk: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Madaster Services op basis van het huidige business model een zeer sterke en gezonde onderneming neer kan zetten. Een onderneming die met de ontwikkeling van een digitaal platform een essentiële bijdrage levert aan een wereld zonder afval.”

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
03-04-2024 Blogs

De weg naar verduurzaming: Navigeer met gemak door de richtlijnen

Lees meer
madaster-image
27-03-2024 Vacatures

Junior Marketing- en Communicatie-coördinator gezocht

Lees meer
madaster-image
28-02-2024 Publicaties

Position Paper

Lees meer

Where are you located?