Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 4 mrt 2019

MADASTER ZWITSERLAND GELANCEERD

MADASTER ZWITSERLAND GELANCEERD

Zürich, 4 maart 2019 – Eberhard Unternehmungen, Losinger Marazzi, Raiffeisen Schweiz, Swiss Prime Site AG en Swiss Re AG hebben zich als eerste strategische partners verbonden aan Madaster Zwitserland en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het Madaster plaform in Zwitserland. Vanuit het platform kunnen materialenpaspoorten worden gegeneerd. Materialenpaspoorten bevatten veelzijdige informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen in de gebouwde omgeving en geven inzicht in de circulaire en financiële waarde . Het documenteren, registreren en archiveren van materialen maakt hergebruik eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval.

Digitalisering en de circulaire economie zijn belangrijke drijfveren voor de transitie in de bouw- en vastgoedsector. Met de strategische partners is Madaster Zwitserland gestart met het definiëren van de structuur van de online bibliotheek voor materialen in een gebouwde omgeving. Hierbij is rekening gehouden met lokale branche specifieke behoeften en normen. “Wij hebben in deze innovatieve bedrijven zeer sterke en betrokken partners gevonden die het voortouw nemen in het verwezenlijken van de Zwitserse circulaire economie in de bouwsector”, aldus Marloes Fischer, initiatiefnemer en managing director bij Madaster Zwitserland.

Als pionier op het gebied van duurzame ontwikkeling en duurzame bouw stimuleert Losinger Marazzi hergebruik van bouwmateriaal. De materialenpaspoorten van Madaster verschaffen essentiële informatie over de kwaliteit en herkomst van materialen evenals de actuele locatie ervan. “Gebouwen en bedrijfsterreinen worden een gedocumenteerde opslagplaats van materialen, waardoor de mogelijkheden voor hergebruik aanzienlijk worden verbeterd. Tegelijkertijd geeft deze informatie belangrijke inzichten in het ontwerp van materialen waarmee we de kringlopen van hergebruikt materiaal kunnen sluiten”, aldus Pascal Bärtschi, CEO, Losinger Marazzi.

Bijna een kwart van de hypotheken in Zwitserland wordt verstrekt door Raiffeisenbank Zwitserland. De bank biedt haar klanten kortingen op hypotheken bij energie-efficiënt bouwen. Louis Grosjean, afdelingshoofd Segmenten & Projecten Zakelijke Klanten bij Raiffeisen Schweiz, geeft aan: “In Zwitserland zijn we zeer geïnteresseerd in de bouwsector. We ondersteunen de Zwitserse bouwsector in de ontwikkeling van een duurzame benadering door het stimuleren van een circulaire economie. Daarom zijn we al vanaf het prille begin actief betrokken bij Madaster Zwitserland.

Swiss Prime Site gaat duurzaam en efficiënt om met bouwstoffen en producten, wat voor een vastgoedonderneming zowel uit milieu- als economisch oogpunt zinvol is. “Al lange tijd streven we naar een emmisieneutraal gebouwenpark. Via het materialenpaspoort van Madaster krijgen we meer inzicht in de circulaire waarde van onze vastgoedportefeuille, waardoor we onze duurzaamheidsdoelstellingen kunnen bereiken”, aldus Urs Baumann, Head Sustainability and Innovation Swiss Prime Site AG, als toelichting op de motivatie om Kennedy van Madaster Zwitserland te worden.

Als internationaal toonaangevende herverzekeringsmaatschappij stimuleert Swiss Re oplossingen die het weerstandsvermogen van stedelijke systemen stimuleren en daarmee de risicoanalyse vergemakkelijken. Swiss Re zal samen met Madaster en het bouwteam de sloop van het gebouw van Swiss Re vastleggen en op basis van deze materialen een materialenpaspoort van Madaster opstellen. “We kijken uit naar deze samenwerking en hopen met ondersteuning van Madaster een bijdrage te kunnen leveren aan het bevorderen van circulaire bedrijfsmodellen in de bouw- en vastgoedsector in Zwitserland”, aldus Vincent Eckert, Head Environmental Management, Swiss Re.

Madaster wordt ook ondersteunt door Schweizerischen Ingenieur- und Architektenverein (SIA). “Er is geen alternatief voor de circulaire economie, ook niet in de bouw- en vastgoedsector. Madaster is het eerste concrete initiatief dat de transformatie van de branche mogelijk maakt. Madaster sluit perfect aan bij onze digitaliseringsstrategie”, bevestigt Stefan Cadosch, President SIA.

Madaster kan door particulieren, bedrijven en overheidsinstanties worden gebruikt. Om een nieuwe standaard voor materialenpaspoorten in Zwitserland te introduceren, is de betrokkenheid van een representatieve selectie van bedrijven noodzakelijk die een goede afspiegeling vormt van de gehele waardeketen in de bouw- en vastgoedsector.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-07-2024 Blogs

EU Taxonomie-rapportage: Naleving van duurzaamheids-regels vereenvoudigen

Lees meer
madaster-image
26-06-2024 Nieuws

EPEA en Madaster dichten de datakloof

Lees meer
madaster-image
20-06-2024 Projecten

Juf Nienke

Lees meer

Where are you located?