Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Blogs 7 jun 2023

Madaster’s dashboards op activa-niveau maken duurzaamheid inzichtelijk

Nu organisaties ernaar streven om hun impact op het milieu te verminderen en de principes van de circulaire economie te propageren, is het essentieel om inzicht te krijgen in de prestaties van hun vastgoed in termen van geïntegreerde emissies en circulariteit. Madaster’s dashboards op activa-niveau stellen gebruikers in staat om belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) met betrekking tot geïntegreerde emissies en circulariteit bij te houden en te analyseren, waardoor geïnformeerde besluitvorming en duurzame vooruitgang mogelijk worden gemaakt.
Prestatieoverzicht op activa-niveau

Geïntegreerde emissies: verborgen effecten aan het licht brengen

De term “geïntegreerde emissies” gaat over de totale uitstoot van broeikasgassen over de gehele levenscyclus van een gebouw — van grondstofwinning, productieprocessen en bouw, tot onderhoud en einde levensduur. Madaster’s dashboard voor levenscyclusanalyse (LCA) biedt gebruikers een overzicht van de aan hun gebouw gerelateerde geïntegreerde emissies, zodat de milieu-impact ervan kan worden gemeten. Door het vastgoed in 3D te visualiseren, krijgen gebruikers een duidelijk inzicht in de delen van het gebouw waar de koolstofemissies zijn geconcentreerd, waardoor zij hun inspanningen kunnen richten op het verminderen van de koolstofvoetafdruk van een bepaald gebouw.
Geïntegreerde emissies op activa-niveau

Circulariteit: De weg vrijmaken voor duurzame materialen

Circulariteit meet de mate waarin materialen hergebruikte, gerecyclede of duurzaam geproduceerde componenten bevatten (input) en de mate waarin zij aan het einde van hun levensduur opnieuw kunnen worden gebruikt, gerecycled of hergebruikt (output). Madaster’s dashboards op activa-niveau geven gedetailleerd inzicht in de circulariteit van een gebouw en de individuele, gebruikte materialen. Door input- en outputmateriaalstromen te onderzoeken, kunnen gebruikers materialen identificeren die circulariteit in de weg staan en geïnformeerde beslissingen nemen om grondstofgebruik te optimaliseren en een meer circulaire economie te bevorderen.
Circulariteit op activa-niveau

Duurzame besluitvorming stimuleren

Door te begrijpen welke materialen het meest bijdragen aan de hoeveelheid geïntegreerde emissies en welke de circulariteit in de weg staan, kunnen organisaties prioriteit geven aan het gebruik van duurzame alternatieven tijdens de ontwerp-, bouw- en onderhoudsfasen. De intuïtieve dashboards van Madaster faciliteren de communicatie en samenwerking tussen projectteams, architecten en materiaalleveranciers, waardoor een collectieve inspanning wordt gestimuleerd om een hogere duurzaamheidsstandaard te bereiken.
Hotspots van materialen met geïntegreerde emissies op activa-niveau
  Door: David Parker, Senior Product Manager van Madaster Misschien ook interessant om te lezen: Maximaliseer duurzaamheid in uw hele portefeuille met Madaster’s dashboards op portefeuille-niveau.  

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
03-04-2024 Blogs

De weg naar verduurzaming: Navigeer met gemak door de richtlijnen

Lees meer
madaster-image
27-03-2024 Vacatures

Junior Marketing- en Communicatie-coördinator gezocht

Lees meer
madaster-image
28-02-2024 Publicaties

Position Paper

Lees meer

Where are you located?