Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Publicaties 14 dec 2022

Must-read reports

Er is dit jaar een aantal interessante rapporten gepubliceerd dat de moeite waard is om te lezen. Zoals het in maart gelanceerde rapport van Circular Norway ‘The role of the financial industry as a driving force in the circular economy’ (Executive Summary in English). Hieruit komt naar voren dat de financiële industrie zelden lineaire risico’s in hun beoordelingen integreert en kennis mist over de voordelen van de circulaire economie. Het rapport onderstreept dat samenwerking met de financiële sector van groot belang is om tot een meer circulaire bouwsector te komen.  
Dat niet alleen gebouwen maar ook infrastructuur een belangrijke rol speelt om tot een klimaatneutrale, circulaire Europese economie te komen, blijkt uit de brochure ‘Circular buildings and infrastructure’ of the European Circular Economy Stakeholder Platform ECESP met mooie praktijkvoorbeelden.  Willen we het doel bereiken van de Overeenkomst van Parijs, de opwarming van de aarde beperken tot ruim onder de 1,5 °C, zijn vooral de komende jaren cruciaal. Want volgens het zesde IPCC-beoordelingsrapport van de Verenigde Naties staat het water ons echt aan de lippen. Het rapport, waaraan maar liefst 270 onderzoekers uit 67 landen hebben meegewerkt, benadrukt dat regeringen overal ter wereld moeten stoppen met uitstelgedrag en onmiddellijk het roer moeten omgooien. Serieuze veranderingen van bedrijven, nationale en lokale politici, stedenbouwkundigen en vakbonden zijn nodig. Dat kwam ook naar voren in het Circularity Gap Report van Circle Economy. Een alarmerend rapport over de Nederlandse bouwsector waarin praktische oplossingen worden geschetst om de transitie naar circulair bouwen te versnellen. Volgens Felix Pahl en Henry Willem Müller (studenten aan de Stockholm School of Economics) kunnen start-ups in circulaire ecosystemen een sleutelrol spelen in het versnellen van de transitie. Zij schreven er een proefschrift over: ‘Driving a better future: The role of start-ups in circular ecosystem innovation’  En vooral het verstedelijkte noorden moet aan de bak volgens het door JLL gepubliceerde Global Research Report ‘Decarbonizing Cities and Real Estate’. Want in dat gebied is meer dan 60% van de koolstofuitstoot in steden afkomstig is van gebouwen. Eenheid in het meten van emissies, erover rapporteren en ze reguleren is key volgens het rapport dat een overzicht geeft van doelstellingen, regelgeving, rapportagemechanismen, stimuleringsmaatregelen, versnellers en samenwerkingsverbanden in 32 wereldsteden.    Heb je zelf onlangs een rapport geschreven en/of gelezen wat je graag onder de aandacht wilt brengen van onze volgers? Stuur een mailtje naar info@madaster.com. 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?