Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Projecten 8 jun 2023

Matrix ONE: Bouwen aan circulariteit

Het nieuwste project van MVRDV is Matrix ONE. Dit zes verdiepingen tellende, 13.000 vierkante meter grote laboratorium- en kantoorgebouw vormt de spil van het Matrix Innovation Center en biedt de campus belangrijke sociale ruimten en voorzieningen. Matrix ONE verlegt ook op het gebied van duurzaam ontwerp de grenzen: van demonteerbare constructies, de ‘sociale trap’ en het opwekken van zonne-energie tot slimme verlichting en royale fietsparkeervoorzieningen, het bevat duurzaam denken vanuit alle mogelijke invalshoeken. Matrix ONE voldoet aan de ambitieuze Amsterdamse doelstellingen voor energieverbruik en is BREEAM-Excellent gecertificeerd.
Het onlangs voltooide laboratorium- en kantorencomplex doet dienst als hoofdgebouw in het Amsterdamse Matrix Innovation Center en is zo ontworpen dat het demontabel is, zodat 90% van de materialen van het gebouw kan worden hergebruikt. Om dit mogelijk te maken, zijn elementen op basis van hun verwachte levensduur in categorieën onderverdeeld – meubilair heeft bijvoorbeeld de kortste levensduur en de ondersteunende structuur de langste – en categorieën met een kortere levensduur kunnen worden verbeterd of verwijderd zonder gevolgen voor de categorieën met een langere levensduur. Eenvoudige verbindingen zoals schroeven en bouten maken het mogelijk om elementen los te maken en opnieuw te gebruiken wanneer verschillende delen van het gebouw worden bijgewerkt. Het digitale model van het gebouw, met meer dan 120.000 individuele elementen, is opgenomen in Madaster en voorzien van een uitgebreid materialenpaspoort – dat alle materialen en producten documenteert die in het gebouw zijn gebruikt voor mogelijk toekomstig hergebruik. Lees meer over Matrix ONE op de website van MVRDV. Copyright beeld Matrix ONE: Daria Scagliola

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
03-04-2024 Blogs

De weg naar verduurzaming: Navigeer met gemak door de richtlijnen

Lees meer
madaster-image
27-03-2024 Vacatures

Junior Marketing- en Communicatie-coördinator gezocht

Lees meer
madaster-image
28-02-2024 Publicaties

Position Paper

Lees meer

Where are you located?