Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Log in
Terug
Nieuws 14 may 2019

NECRON EN MADASTER BRENGEN DE MATERIËLE, CIRCULAIRE EN FINANCIËLE WAARDE VAN VASTGOED OP SCHIPHOL TRADE PARK IN KAART

NECRON EN MADASTER BRENGEN DE MATERIËLE, CIRCULAIRE EN FINANCIËLE WAARDE VAN VASTGOED OP SCHIPHOL TRADE PARK IN KAART

NECRON EN MADASTER BRENGEN DE MATERIËLE, CIRCULAIRE EN FINANCIËLE WAARDE VAN VASTGOED OP SCHIPHOL TRADE PARK IN KAART

Vastgoedontwikkelaar Necron draagt bij aan de circulaire gebiedsontwikkeling op Schiphol Trade Park (STP) door al haar vastgoedontwikkelingen op STP te registreren in Madaster. Dankzij deze registratie kunnen alle gebouwen waaronder een Intercity Hotel worden voorzien van een materialenpaspoort. De veelomvattende informatie in een materialenpaspoort maakt hergebruik van materialen eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval.

In 2018 begonnen de werkzaamheden op Schiphol Trade Park met de voorbelasting van de infrastructuur en begin 2019 zijn de eerste gronden uitgegeven. Necron is als een van de eerste ontwikkelaars gestart met de ontwikkeling van een duurzaam Intercity hotel, deel uitmakend van het totale Ellipse Park van Necron. Door de gebruikte materialen en producten in het gebouw te registreren in Madaster is op ieder gewenst moment te achterhalen wat de kwaliteit en herkomst van deze materialen en producten is en waar ze zich bevinden. Daarnaast worden circulaire én financiële informatiestromen met elkaar verbonden waardoor de historische, actuele en toekomstige waarde op materiaal-, product-, element-, gebouw-, en portefeuilleniveau wordt weergegeven. Deze informatie bevindt zich in een beveiligd webbased materialenpaspoort wat automatisch wordt gegeneerd na registratie in een Madaster. Handig bij onderhoud, maar ook bij toekomstige verbouwingen en waardebepalingen van het gebouw.

Madaster en Necron verheugen zich op deze innovatieve samenwerking om te komen tot een optimalisatie van de duurzame materialen welke we mogen “lenen” van de natuur voor een bepaalde periode. Necron heeft architectenbureau RAU specifiek opdracht gegeven dit iconische project zo duurzaam mogelijk te bouwen met de aannemer Ten Brinke Bouw welke opdracht heeft voor de duurzame uitvoering.

Necron hecht grote waarde aan verduurzaming van onze samenleving. Daarbij is het volgen van het circulaire gedachtegoed van Madaster een interessant baken. Het registeren en volgen van de materialen in een materialenpaspoort stelt ons in de toekomst in staat de circulaire en financiële waarde van onze gebouwen te monitoren.” - Gerard van Liempt, CEO Necron Holding AG

Registratie in Madaster biedt meer dan alleen een centraal overzicht van al het vastgoed en de gebruikte materialen en producten. Het materialenpaspoort geeft tijdens iedere levensfase van het gebouw een gedetailleerd en actueel overzicht van de circulaire en financiële waarde. Eigenaren, financiers, ontwerpers, leveranciers, aannemers en verwerkers worden op deze manier gestimuleerd om circulair te bouwen. Het is mooi om te zien dat een vastgoedontwikkelaar als Necron als een van de eerste ontwikkelaars op Schiphol Trade Park het materialenpaspoort introduceert en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de circulaire gebiedsontwikkeling. We zijn daarom ook verheugd Necron aan ons Partnernetwerk toe te mogen voegen.” - Rob Oomen, Partnership Manager Madaster

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Pluk de vruchten

Begin vandaag nog met het opbouwen van een circulaire samenleving, door lid te worden van Madaster.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Nieuws
11-11-2022

Thomas Rau ontvangt prestigieuze ULI Germany Urban Innovation Award

Lees meer
madaster-image Persberichten
28-10-2022

100.000 Kilometer leidingen circulair in 2050

Lees meer
madaster-image Blogs
27-10-2022

Stage lopen bij Madaster

Lees meer