Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 14 mei 2019

NECRON EN MADASTER BRENGEN DE MATERIËLE, CIRCULAIRE EN FINANCIËLE WAARDE VAN VASTGOED OP SCHIPHOL TRADE PARK IN KAART

NECRON EN MADASTER BRENGEN DE MATERIËLE, CIRCULAIRE EN FINANCIËLE WAARDE VAN VASTGOED OP SCHIPHOL TRADE PARK IN KAART

Vastgoedontwikkelaar Necron draagt bij aan de circulaire gebiedsontwikkeling op Schiphol Trade Park (STP) door al haar vastgoedontwikkelingen op STP te registreren in Madaster. Dankzij deze registratie kunnen alle gebouwen waaronder een Intercity Hotel worden voorzien van een materialenpaspoort. De veelomvattende informatie in een materialenpaspoort maakt hergebruik van materialen eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval.

In 2018 begonnen de werkzaamheden op Schiphol Trade Park met de voorbelasting van de infrastructuur en begin 2019 zijn de eerste gronden uitgegeven. Necron is als een van de eerste ontwikkelaars gestart met de ontwikkeling van een duurzaam Intercity hotel, deel uitmakend van het totale Ellipse Park van Necron. Door de gebruikte materialen en producten in het gebouw te registreren in Madaster is op ieder gewenst moment te achterhalen wat de kwaliteit en herkomst van deze materialen en producten is en waar ze zich bevinden. Daarnaast worden circulaire én financiële informatiestromen met elkaar verbonden waardoor de historische, actuele en toekomstige waarde op materiaal-, product-, element-, gebouw-, en portefeuilleniveau wordt weergegeven. Deze informatie bevindt zich in een beveiligd webbased materialenpaspoort wat automatisch wordt gegeneerd na registratie in een Madaster. Handig bij onderhoud, maar ook bij toekomstige verbouwingen en waardebepalingen van het gebouw.

Madaster en Necron verheugen zich op deze innovatieve samenwerking om te komen tot een optimalisatie van de duurzame materialen welke we mogen “lenen” van de natuur voor een bepaalde periode. Necron heeft architectenbureau RAU specifiek opdracht gegeven dit iconische project zo duurzaam mogelijk te bouwen met de aannemer Ten Brinke Bouw welke opdracht heeft voor de duurzame uitvoering.

Necron hecht grote waarde aan verduurzaming van onze samenleving. Daarbij is het volgen van het circulaire gedachtegoed van Madaster een interessant baken. Het registeren en volgen van de materialen in een materialenpaspoort stelt ons in de toekomst in staat de circulaire en financiële waarde van onze gebouwen te monitoren.” – Gerard van Liempt, CEO Necron Holding AG

Registratie in Madaster biedt meer dan alleen een centraal overzicht van al het vastgoed en de gebruikte materialen en producten. Het materialenpaspoort geeft tijdens iedere levensfase van het gebouw een gedetailleerd en actueel overzicht van de circulaire en financiële waarde. Eigenaren, financiers, ontwerpers, leveranciers, aannemers en verwerkers worden op deze manier gestimuleerd om circulair te bouwen. Het is mooi om te zien dat een vastgoedontwikkelaar als Necron als een van de eerste ontwikkelaars op Schiphol Trade Park het materialenpaspoort introduceert en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de circulaire gebiedsontwikkeling. We zijn daarom ook verheugd Necron aan ons Partnernetwerk toe te mogen voegen.” – Rob Oomen, Partnership Manager Madaster

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
21-05-2024 Blogs

Maak circulair bouwen financieel haalbaar

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?