Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Blogs 30 apr 2024

Introductie van de nieuwe schaalbare productfunctie van Madaster voor fabrikanten

In de dynamische wereld van de bouw zoeken fabrikanten voortdurend naar innovatieve manieren om hun producten efficiënter te maken. De nieuwste functie van het Madaster-platform, gericht op schaalbare producten, belooft een revolutionaire verandering in de manier waarop bouwproducten worden gespecificeerd en toegepast, met een ongekende controle en precisie. Benieuwd wat deze nieuwe functie precies inhoudt en welke voordelen het biedt aan fabrikanten?

Inzicht in de schaalbare productfunctie op het Madaster-platform

De schaalbare productfunctie binnen Madaster verwijst naar een reeks opties waarmee fabrikanten meer controle krijgen over de manier waarop hun producten worden geïntegreerd en gebruikt binnen bouwprojecten. Deze functie is met name nuttig als het gaat om producten waarvan de eigenschappen kunnen variëren op basis van veranderingen die in het IFC/3D-model worden gedetecteerd.

Neem bijvoorbeeld een fabrikant van pijpleidingen. Als een pijp langer wordt, wordt deze meestal ook dikker, zwaarder en dichter. In het verleden konden deze variaties berekeningen met betrekking tot milieueffecten zoals het aardopwarmingsvermogen (GWP) bemoeilijken, omdat standaard industriesoftware zoals IFC deze veranderingen niet automatisch aanpast. De schaalbare productfunctie van Madaster vult deze leemte op door fabrikanten in staat te stellen vergelijkingen in te voeren die automatisch en in real-time de eigenschappen van het product aanpassen op basis van de afmetingen.

Meer controle over producttoepassing

Een ander belangrijk aspect van deze functie is de verbeterde controle die het fabrikanten biedt over de toepassing van hun producten. Als een fabrikant van vloerbedekkingen bijvoorbeeld een maximale dikte van 50 millimeter opgeeft voor een product, is er meestal niets dat een gebruiker ervan weerhoudt om per ongeluk een dikte van 10 millimeter in te stellen in zijn projectplannen. Met de nieuwe functie van Madaster kan het systeem, als een dergelijke fout wordt gedetecteerd, de dikte automatisch corrigeren zodat deze overeenkomt met de specificaties van de fabrikant.

Hoe fabrikanten de schaalbare productfunctie gebruiken

Fabrikanten kunnen eenvoudig met deze functie aan de slag door in hun productdatabase op het Madaster-platform een product te selecteren, en te kiezen voor de schaalbare functie. Vervolgens kunnen ze de benodigde formules invoeren die het platform gebruikt om de vereiste aanpassingen te berekenen wanneer de toepassingsparameters van het product (zoals oppervlakte, hoogte of dikte) veranderen.

De waarde en voordelen voor fabrikanten

Het implementeren van de schaalbare productfunctie betekent dat producten nauwkeuriger worden weergegeven op het platform, zodat ze de precieze specificaties en duurzaamheidsinspanningen van fabrikanten weerspiegelen. Dit zorgt niet alleen voor naleving van de milieunormen, maar vermindert ook de werklast voor fabrikanten. Ze hoeven niet langer meerdere vermeldingen te beheren voor producten die slechts een klein verschil in specificatie hebben. In plaats daarvan kan een enkele vermelding naar behoefte worden aangepast op basis van vooraf gedefinieerde parameters.

De belangrijkste voordelen zijn:

  • Nauwkeurigheid: Zorgt ervoor dat producten precies zo worden gebruikt als ze bedoeld zijn, zodat ze de echte duurzaamheidscijfers weerspiegelen.
  • Efficiëntie: Elimineert de noodzaak voor meerdere productvermeldingen en aanpassingen.
  • Controle: Geeft producenten de mogelijkheid om strikte richtlijnen in te stellen over hoe producten moeten worden toegepast, om verkeerd gebruik te voorkomen en naleving van ontwerpnormen te garanderen.

De schaalbare productfunctie van Madaster is nu live en biedt fabrikanten een krachtig hulpmiddel om hun aanbod te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat hun producten correct en efficiënt worden gebruikt in bouwprojecten.

Madaster wil duurzaam bouwen stimuleren door de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het platform voortdurend te verbeteren. Deze nieuwe functie is slechts één manier waarop we fabrikanten helpen meer controle, nauwkeurigheid en efficiëntie in hun activiteiten te bereiken.

Where are you located?