Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 15 dec 2023

Ontwikkeling Madaster platform

Op basis van ontwikkelingen in de markt, feedback van gebruikers en veranderende (inter)nationale wet- en regelgeving wordt het Madaster platform 24/7 doorontwikkeld.

De samenwerking met EPEA speelde hierbij dit jaar een belangrijke rol. Hiermee krijgen onze gebruikers toegang tot de meest uitgebreide database die beschikbaar is van de meest voorkomende materialen en producten met hun circulaire- en milieukundige kenmerken in de gebouwde omgeving. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer veel mooie nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het Madaster platform.

Een overzicht

  • Het Madaster-platform speelt in op de EU-richtlijn Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) die dit jaar van kracht is geworden. Deze nieuwe richtlijn verplicht bedrijven te rapporteren over de impact van bedrijfsactiviteiten op het milieu en de maatschappij, en vereist dat de gerapporteerde informatie wordt gecontroleerd.   
  • Om onze gebruikers zo goed mogelijk voor te bereiden op de uitgebreide reeks vereisten van de EU Taxonomy die waarschijnlijk begin 2024 van kracht wordt, hebben we het Madaster platform uitgebreid met de Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM).  
  • Door de kracht van CRREM te combineren met dashboards op zowel portefeuille– als activa-niveau, kunnen vastgoedeigenaren Whole Life Carbon (WLC)-rapporten creëren voor de gehele levenscyclus van een of meer vastgoedobjecten. Deze synergie biedt waardevolle hulpmiddelen voor organisaties die streven naar duurzaam portefeuillebeheer en een lagere impact op het milieu. En maakt dat de gebruikers van het Madaster platform optimaal zijn voorbereid op de aanstaande EU Taxonomy-vereisten.  Met het nieuwe aanpasbare materialenpaspoort kunnen gebruikers van het Madaster platform verschillende versies van het materialenpaspoort kiezen, afhankelijk van welke KPI’s en mate van detail ze in hun documenten willen opnemen.   

En natuurlijk staan er ook voor 2024 weer een aantal mooie nieuwe functionaliteiten op de planning. Maar daarover binnenkort meer!  

Where are you located?