Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 11 apr 2018

SAMENWERKING W/E EN MADASTER ‘LOGISCHE STAP’

SAMENWERKING W/E EN MADASTER ‘LOGISCHE STAP’

Madaster en stichting W/E adviseurs gaan samenwerken. Voor W/E een logische stap in een ontwikkeltraject dat in de jaren 90 startte. W/E ontwikkelde destijds samen met IVAM het rekeninstrument Eco-Quantum en liet zien dat een LCA-berekening ook op gebouwniveau mogelijk was. De resultaten presenteerden we op een internationaal congres in Parijs in 1997. Ruim 15 jaar later zette de rijksoverheid de stap om deze methodiek in het Bouwbesluit te gebruiken om de milieueffecten van het materiaalgebruik bij nieuwbouw in beeld te brengen: de MPG. En zoals bekend, vanaf 1 januari van dit jaar met een prestatie-eis.

Met de MPG is een belangrijke stap gezet om de effecten van het gebruik van grondstoffen in de bouw serieus als criterium geaccepteerd te krijgen. De waarde van de MPG reikt gelukkig verder dan verplichte regelgeving. De MPG en bijbehorende Nationale MilieuDatabase (NMD) zijn ook in de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie opgenomen als bouwstenen in het streven naar een circulaire economie in 2050. En dat is een logisch bruggetje naar Madaster, een initiatief dat een wezenlijke bijdrage moet gaan leveren aan circulariteit in de gebouwde omgeving. De oplevering van de MPG Service maakt onderdeel uit van het Madaster meerjaren ontwikkelplan en gaat conform deze planning nog dit kwartaal live voor alle gebruikers van het platform.

Maar daarmee zijn we er nog niet. Ook nu nog blijkt de aandacht voor het energiegebruik dominant, wat blijkt uit recente uitspraken van onder andere Marnix Norder namens Aedes. Alsof het streven om het broeikasprobleem op te lossen, niet zou kunnen samengaan met een bredere benadering waarin ook het grondstoffenprobleem wordt aangepakt.

En alsof we tijd zat hebben om dat grondstoffenprobleem op te lossen. Ik ben ervan overtuigd dat wachten niet meer kan en we bouwbreed aan de slag moeten met beide problemen. Het is de missie van W/E en wij doen dat door ‘moeilijke materie makkelijk te maken’. En liefst ook leuk. We investeren een groot deel van onze tijd en middelen in GPR Gebouw, het hulpmiddel om duurzaamheid meetbaar en bespreekbaar te maken. Met GPR Gebouw bieden we voor iedereen bruikbaar inzicht in de samenhang tussen energie (EPG, BENG, NOM) en materialen (MPG). Ook circulariteit hebben we op een praktische en eenvoudige manier meetbaar gemaakt. Er is geen reden om te blijven praten en niet te gaan doen!

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
21-05-2024 Blogs

Maak circulair bouwen financieel haalbaar

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?