Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 2 jun 2020

STAEDION START MET PASPOORT VOOR BOUWMATERIALEN VAN MADASTER

STAEDION START MET PASPOORT VOOR BOUWMATERIALEN VAN MADASTER

Staedion is gestart met het gebruiken van het materialenpaspoort van Madaster. Het doel is om materialen oneindig beschikbaar te maken. Door materialen en producten te registeren krijgen ze een identiteit. Dit maakt hergebruik van materialen eenvoudiger. Staedion wil daarom al het materiaal dat vrijkomt bij bouw, beheer en renovatie van gebouwen een paspoort geven. Een materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen in gebouwen. Tijdens een proef gaat Staedion het paspoort gebruiken voor 750 woningen, zowel voor nieuwbouw als bestaande complexen.

BIJDRAGEN AAN CO2-NEUTRALE WOONVOORRAAD

Het in kaart brengen van materialen maakt het mogelijk om nieuwe afwegingen te maken tijdens het ontwerpen, bouwen, beheren en renoveren van gebouwen. Ook kunnen financiers op basis van het materialenpaspoort de waarde van de materialen opnemen, als ze de totale waarde bepalen van het object. Door materialen te registreren en te documenteren kunnen deze nooit meer in de anonimiteit als afval verdwijnen. Dit maakt hergebruik van materialen eenvoudiger. Zo draagt het gebruik van het paspoort sterk bij aan een CO2-neutrale woningvoorraad.

MINDER AFVAL EN BEHOUD VAN GRONDSTOFFEN

Wij willen het inzicht en het hergebruik van materialen verder verbeteren bij bouw, renovatie en onderhoud. De pilot betreft in totaal 750 woningen”, vertelt Dré Boidin, directeur Onderhoud en Vastgoed Staedion. “Dit doen we om ervoor te zorgen we minder afval produceren en grondstoffen niet opraken voor onze kinderen en kleinkinderen.”

10% CIRCULAIR MATERIAAL

Het doel is om in 2025 10% circulair materiaal te gebruiken in de gebouwen. Deze pilot sluit aan bij de doelstelling van Staedion om in de bedrijfsvoering te kunnen sturen op basis van vastgoeddata én draagt bij aan de duurzaamheidsambities van Staedion. In januari 2021 vindt de evaluatie van de pilot plaats en is duidelijk hoe Staedion Madaster intern kan gebruiken. Staedion heeft samen met Madaster het initiatief genomen om een gebruikersgroep op te richten. In deze groep delen woningcorporaties kennis en ervaringen om het gebruik van het materialenpaspoort te verbeteren. De eerste corporaties hebben zich aangemeld om deel te nemen.

MADASTER IS EEN ONLINE MATERIALENBIBLIOTHEEK

Het Madaster platform fungeert als een publieke, online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving. Het is het kadaster voor materialen, waarmee ook de mate van circulariteit gemonitord kan worden. “Madaster biedt gebruikers meer dan één centraal overzicht van al het vastgoed”, vertelt Jeroen Broersma, business developer Madaster. “Naast inzicht in de gebruikte materialen en producten in gebouwen, wordt ook de mate van circulariteit en de financiële waarde in kaart gebracht. Het biedt eigenaren en beheerders van vastgoed de mogelijkheid om echt aan een duurzame toekomst te bouwen.

AMBITIE CIRCULARITEIT

Staedion wil dat al haar woningen CO2-neutraal zijn in 2050. Duurzame woningen bieden de bewoners meer comfort en het zorgt ervoor dat ze hun energielasten kunnen verlagen. Samen met bewoners wil Staedion het energieverbruik verduurzamen, energielasten verlagen en het thuisgevoel vergroten.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
21-05-2024 Blogs

Maak circulair bouwen financieel haalbaar

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?