Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Log in
Terug
Blogs 27 oct 2022

Stage lopen bij Madaster

Als het aan Ceylan Yazici en Noah van de Hee ligt, voeren innovatie en circulariteit de boventoon in de bouwsector. Spraakmakende architectuur moet hand in hand gaan met circulariteit. De tijd dat gebouwen uitsluitend een verblijfsfunctie hebben is volgens hen allang voorbij. De nieuwe stagiaires bij Madaster hebben grootse plannen. Maar eerst gaan ze aan de slag met o.a. het verbeteren van het platform en het aanboren van nieuwe business sectoren. Wie zijn deze jongens en waarom kozen ze voor Madaster als stageplek? Tijd voor een gesprek!

Stage lopen bij Madaster

Vanuit welke studie lopen jullie stage bij Madaster?

Terwijl de 21-jarige Van de Hee bij Madaster zijn bachelor Industrial Engineering aan de TU Eindhoven afrondt, bereidt de 22-jarige Yazici zich als bouwkundig ingenieur voor op de premaster aan de TU Delft. “Want”, zo geeft Yazici aan, “Ik wil graag doorstromen naar de master architectuur.”

Waarom hebben jullie voor Madaster gekozen?

Van de Hee stuitte op Madaster tijdens zijn online zoektocht naar een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met circulaire businessmodellen. Van de Hee: "Er kwamen meerdere bedrijven naar boven die zich bezighouden met hergebruik, maar het verhaal van Madaster vond ik wel heel bijzonder en sprak mij direct aan.” Yazici was al bekend met Madaster: “Ik ben in contact gekomen met Madaster tijdens mijn afstudeeronderzoek waar ik de optimale gevel heb ontworpen die in lijn staat met de uitgangspunten van een CLT hoofddraagconstructie. Helaas heb ik Madaster toen niet kunnen toepassen, maar er is een ongelofelijk mooie kans uit voortgekomen wat ervoor heeft gezorgd dat ik nu tot februari stage mag lopen.”

Komt het een beetje overeen met jullie verwachtingen?

“Meer dan dat”, antwoordt Yazici, “Vanuit het eerste gesprek met Madaster verwachtte ik een fijne werkplek met behulpzame en vakbekwame collega`s. Dat is meer dan waar. Ik heb het gevoel dat ik echt part of the team ben.” En hoewel Van de Hee vooraf geen verwachtingen had, was ook hij meteen blij verrast: “Ik heb erg genoten van mijn eerste dag. Ik kreeg meteen zo’n beter beeld van Madaster en de sector dankzij een presentatie van Jeroen Broersma (Managing Director) en de gesprekken met alle andere collega’s.”

Wat gaan jullie de komende maanden doen?

Yazici geeft aan dat zijn stage uit verschillende werkzaamheden bestaat: ”Ik houd me bezig met de koppeling tussen Madaster en BIM, maar ook met de doorontwikkeling van het platform en het in contact staan met de gebruiker.” Van de Hee focust zich voornamelijk op het aanboren van nieuwe business sectoren: “ik ga onderzoeken hoe Madaster kan worden toegepast in andere sectoren dan de bouw.”

Wat hopen jullie vooral te leren?

Beiden geven aan vooral veel kennis en ervaring op te willen doen om mee te kunnen nemen in de toekomst. Terwijl Van de Hee het liefst nog meer wil leren over het opstarten van bedrijven en het bepalen van bedrijfsstrategieën, wil Yazici zich vooral meer verdiepen in het verbeteren van kansen voor de circulaire bouw. “Want”, zo legt Yazici uit, “ik wil graag een passievolle, vakbekwame architect worden met een groot hart voor circulariteit en duurzaamheid.”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

Van de Hee geeft aan na zijn stage bij Madaster te willen starten met Master Innovation Management, eveneens op de Technische Universiteit in Eindhoven: “Hopelijk kan ik daar specialiseren in de richting van het managen van innovations, zoals ook bij Madaster gebeurt. Na mijn master wil ik dan graag meer ervaring opdoen in de bedrijfswereld. Het liefst bij een groot bedrijf waar ik mijn skills goed kan ontwikkelen binnen een mooie, uitdagende functie om daarna mijn eigen bedrijf op te kunnen richten.” Yazici wil vooral impact maken: “Het ontwerpen en realiseren van gebouwen met een meerwaarde voor de toekomst is een drijfveer die mij elke dag gemotiveerd houdt.”

Van de Hee is t/m 31 januari van maandag t/m vrijdag werkzaam bij Madaster en bereikbaar via noah.vandehee@madaster.com. Yazici is t/m 31 januari op woensdag en donderdag werkzaam bij Madaster en bereikbaar via ceylan.yazici@madaster.com.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Pluk de vruchten

Begin vandaag nog met het opbouwen van een circulaire samenleving, door lid te worden van Madaster.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Nieuws
11-11-2022

Thomas Rau ontvangt prestigieuze ULI Germany Urban Innovation Award

Lees meer
madaster-image Persberichten
28-10-2022

100.000 Kilometer leidingen circulair in 2050

Lees meer
madaster-image Blogs
27-10-2022

Stage lopen bij Madaster

Lees meer