Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 11 nov 2022

Thomas Rau ontvangt prestigieuze ULI Germany Urban Innovation Award

Thomas M. Rau ontving op 10 november tijdens een ceremonie in Berlijn de prestigieuze ULI Germany Urban Innovation Award. De ULI (Urban Land Institute) Leadership Awards, ingesteld in 2005, erkent personen voor hun toekomstgerichte, duurzame denken en bestaat uit vijf categorieën. In 2021 viel onder meer de architect David Chipperfield in de prijzen.
Sabine Georgi, Managing Director van ULI Germany: ‘Nooit eerder was er zoveel belangstelling voor de gebouwde omgeving, niet alleen van de professionals maar vooral van het algemene publiek. Juist dit feit biedt een geweldige kans. De vastgoedsector staat in het middelpunt van de ontwikkelingen en maakt tegelijkertijd deel uit van de verandering. Daarom bekronen wij markante persoonlijkheden voor hun bijzondere en onderscheidende visie, sterke verantwoordelijkheidsgevoel, ondernemend denken en handelen én hun aanhoudende inzet voor het behoud van de levenskwaliteit in onze steden.’ Jurylid Caspar Schmitz-Morkramer sprak in zijn eerbetoon in het bijzonder zijn waardering uit voor Rau’s baanbrekende werk met Madaster en zijn waardevolle bijdrage aan het publieke debat en vormende werk via het boek Material Matters: ‘In de categorie Urban Innovation bekronen wij architect, auteur en ondernemer Thomas M. Rau. Met Madaster, het kadaster voor materialen en producten, creëerde hij een digitaal platform dat zowel een innovatieve als een hedendaagse verbindingsmachine is. Madaster is een baanbrekend platform voor de toekomst van circulair bouwen en een schoolvoorbeeld van hoe het begrip ‘interdisciplinariteit’ in concrete samenwerking uitvloeit. Het feit dat Thomas Rau met zijn passend getitelde boek Material Matters waardevol en overtuigend bijdraagt aan het publieke debat, verdient in de ogen van de jury alleen maar respect. Thomas M. Rau, mede-oprichter van Madaster, Turntoo en oprichter van RAU architects: ‘Afval is materiaal zonder identiteit. Madaster documenteert, registreert en archiveert de identiteit van materialen op een dataplatform. Materialen met een identiteit worden zo nooit overbodig en daarmee reduceren we afval. De toekenning van de ULI Germany Leadership Award laat ons zien dat dit de enige weg is naar een nieuwe circulaire bouwcultuur.’

Alle prijswinnaars van 2022

 • Young Leader: Leopold Spenner (CEO) en Dr. Robert Meyer (CTO), oprichters Alcemy
 • Urban Innovation: Thomas M. Rau, mede-oprichter van Madaster, Turntoo en oprichter van RAU architects
 • City Planning: Prof. Dr. (Univ. Florenz) Elisabeth Merk, stadsbouwmeester München
 • Real Estate: Florian Reiff, Senior Managing Director, Country Head Germany Tishman Speyer
 • Lifetime Award: Jan Bettink FRICS
Voor de ULI Germany Leadership Awards dient de jury vooraf haar nominaties in en beslist in een gezamenlijke sessie wie de prijs ontvangt, het is voor prijswinnaars niet mogelijk om zich aan te melden. Het Urban Land Institute (ULI) is een wereldwijde onderzoeks- en onderwijsorganisatie met meer dan 45.000 leden die zich toelegt op het delen van kennis over de duurzame ontwikkeling van steden en vastgoed.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Blogs
26-02-2024

Roadmap 2024

Lees meer
madaster-image Nieuws
09-02-2024

We are hiring!

Lees meer
madaster-image Publicaties
04-02-2024

Must-Read: A Circular Built Environment in the Digital Age

Lees meer

Where are you located?