Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Log in
Terug
Nieuws 11 nov 2022

Thomas Rau ontvangt prestigieuze ULI Germany Urban Innovation Award

Thomas M. Rau ontving op 10 november tijdens een ceremonie in Berlijn de prestigieuze ULI Germany Urban Innovation Award. De ULI (Urban Land Institute) Leadership Awards, ingesteld in 2005, erkent personen voor hun toekomstgerichte, duurzame denken en bestaat uit vijf categorieën. In 2021 viel onder meer de architect David Chipperfield in de prijzen.

Thomas Rau ontvangt prestigieuze ULI Germany Urban Innovation Award

Sabine Georgi, Managing Director van ULI Germany: ‘Nooit eerder was er zoveel belangstelling voor de gebouwde omgeving, niet alleen van de professionals maar vooral van het algemene publiek. Juist dit feit biedt een geweldige kans. De vastgoedsector staat in het middelpunt van de ontwikkelingen en maakt tegelijkertijd deel uit van de verandering. Daarom bekronen wij markante persoonlijkheden voor hun bijzondere en onderscheidende visie, sterke verantwoordelijkheidsgevoel, ondernemend denken en handelen én hun aanhoudende inzet voor het behoud van de levenskwaliteit in onze steden.’

Jurylid Caspar Schmitz-Morkramer sprak in zijn eerbetoon in het bijzonder zijn waardering uit voor Rau's baanbrekende werk met Madaster en zijn waardevolle bijdrage aan het publieke debat en vormende werk via het boek Material Matters: ‘In de categorie Urban Innovation bekronen wij architect, auteur en ondernemer Thomas M. Rau. Met Madaster, het kadaster voor materialen en producten, creëerde hij een digitaal platform dat zowel een innovatieve als een hedendaagse verbindingsmachine is. Madaster is een baanbrekend platform voor de toekomst van circulair bouwen en een schoolvoorbeeld van hoe het begrip ‘interdisciplinariteit’ in concrete samenwerking uitvloeit. Het feit dat Thomas Rau met zijn passend getitelde boek Material Matters waardevol en overtuigend bijdraagt aan het publieke debat, verdient in de ogen van de jury alleen maar respect.

Thomas M. Rau, mede-oprichter van Madaster, Turntoo en oprichter van RAU architects: ‘Afval is materiaal zonder identiteit. Madaster documenteert, registreert en archiveert de identiteit van materialen op een dataplatform. Materialen met een identiteit worden zo nooit overbodig en daarmee reduceren we afval. De toekenning van de ULI Germany Leadership Award laat ons zien dat dit de enige weg is naar een nieuwe circulaire bouwcultuur.’

Alle prijswinnaars van 2022

  • Young Leader: Leopold Spenner (CEO) en Dr. Robert Meyer (CTO), oprichters Alcemy
  • Urban Innovation: Thomas M. Rau, mede-oprichter van Madaster, Turntoo en oprichter van
    RAU architects
  • City Planning: Prof. Dr. (Univ. Florenz) Elisabeth Merk, stadsbouwmeester München
  • Real Estate: Florian Reiff, Senior Managing Director, Country Head Germany Tishman Speyer
  • Lifetime Award: Jan Bettink FRICS

Voor de ULI Germany Leadership Awards dient de jury vooraf haar nominaties in en beslist in een gezamenlijke sessie wie de prijs ontvangt, het is voor prijswinnaars niet mogelijk om zich aan te melden.

Het Urban Land Institute (ULI) is een wereldwijde onderzoeks- en onderwijsorganisatie met meer dan 45.000 leden die zich toelegt op het delen van kennis over de duurzame ontwikkeling van steden en vastgoed.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Pluk de vruchten

Begin vandaag nog met het opbouwen van een circulaire samenleving, door lid te worden van Madaster.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Nieuws
11-11-2022

Thomas Rau ontvangt prestigieuze ULI Germany Urban Innovation Award

Lees meer
madaster-image Persberichten
28-10-2022

100.000 Kilometer leidingen circulair in 2050

Lees meer
madaster-image Blogs
27-10-2022

Stage lopen bij Madaster

Lees meer