De keuze voor Architectonische Techniek
Mijn reis begon met het doel om architect te worden. Naarmate ik verder in de studie kwam, begon ik echter te twijfelen of dat vak wel echt bij mij paste. Daarom koos ik voor de afstudeerrichting Architectonische Techniek. Een keuze die me de ruimte gaf om in de architectuur te blijven, maar ook nog de andere kanten van het vak te verkennen. Tijdens mijn studie groeide mijn interesse in duurzaamheid en circulair bouwen. Hoewel een stage bij een bouwbedrijf met circulaire ambities misschien een logische keuze leek, koos ik bewust voor een stage bij een architectenbureau. Ik wilde namelijk zelf ervaren hoe ik het werk als architect zou vinden. Bij Moke Architecten leerde ik veel over het vak en, misschien nog belangrijker, over mezelf. Deze ervaring bevestigde voor mij dat het architectenvak niet mijn uiteindelijke pad zou zijn.
De omslag naar duurzaamheid
In de laatste jaren van mijn studie werd mijn interesse in duurzaamheid steeds sterker. Vooral het besef van de enorme verduurzamingsuitdaging in Nederland greep me aan. Dit besef inspireerde me om met mijn afstudeerproject iets bij te dragen aan een duurzamere bouwsector. De urgentie werd alleen maar groter toen ik tijdens een lezing meer hoorde over de schaal van het bouwafval in Nederland. Samen met een studiegenoot besloot ik dit probleem aan te pakken in onze afstudeeropdracht.
Voor ons project kregen we een leegstaand kantoorpand in Amsterdam toegewezen. Dit pand zouden we transformeren naar studentenwoningen, met zoveel mogelijk gebruik van hergebruikte materialen. Ons doel was om de voordelen van hergebruik te laten zien, en zo kwamen we al snel uit bij Madaster. Door middel van twee materialenpaspoorten – één gebaseerd op hergebruikte materialen en één op snelle en goedkope oplossingen – konden we dankzij de software van Madaster aantonen wat de positieve impact was van de toepassing van hergebruikte materialen.
Een nieuw begin bij Madaster
Tijdens mijn afstudeerproject had ik regelmatig contact met Madaster, en dat voelde altijd goed. Nadat ik was afgestudeerd, kreeg ik een bericht over een openstaande vacature bij hen. Hoewel ik Madaster aanvankelijk niet had overwogen als werkgever, besloot ik het gesprek aan te gaan. Het voelde direct goed en na een tweede gesprek was de keuze voor mij duidelijk: ik wilde bij Madaster aan de slag. Gelukkig was het gevoel wederzijds en kon ik snel starten.
Mijn rol en toekomst bij Madaster
Bij Madaster ga ik aan de slag als Customer Success medewerker, een rol waarin ik mijn passie voor duurzaamheid en mijn technische achtergrond kan inzetten om klanten te ondersteunen. Zo draag ik bij aan de verduurzamingsopgave in Nederland. Ik hoop mijn enthousiasme over te brengen op zowel bestaande als nieuwe klanten van Madaster. Ik kijk ernaar uit om hen te begeleiden in het gebruik van het platform, zodat Madaster kan blijven groeien en verbeteren.
Dit is mijn eerste baan, en ik hoop met mijn frisse blik en enthousiasme echt een verschil te maken. Ik geloof sterk in de visie van Madaster en ben ervan overtuigd dat Madaster een essentieel onderdeel is van de oplossing.
Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s en onze klanten stappen te zetten richting een duurzame toekomst!