Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 1 jul 2020

ZWITSERS MADASTER PLATFORM GELANCEERD

ZWITSERS MADASTER PLATFORM GELANCEERD

 • MADASTER INZETTEN OM GEBOUWEN TE GEBRUIKEN ALS MATERIAALDEPOTS EN STEDEN ALS URBAN MINE

 • PARTNERPROGRAMMA VOOR INNOVATIEVE SERVICES ALS STIMULANS VOOR DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Zürich, 1 juli 2020 – Madaster is vanaf vandaag beschikbaar in Zwitserland in zowel het Duits als het Frans. Eigenaren van Zwitsers onroerend goed kunnen hun eigendommen registreren op dit innovatieve platform. Met behulp van de geregistreerde gegevens maakt het platform materiaalpaspoorten voor gebouwen aan. Deze paspoorten geven inzicht in de financiële en circulaire waarde van een gebouw. Het Madaster Platform is ontworpen als een Open Data Platform en stelt partners in staat om innovatieve services te integreren, zoals marktplaatsen en vastgoedevaluatie. Marloes Fischer wordt als managing director van Madaster Services Schweiz verantwoordelijk voor de marketing.

Het Madaster Platform, dat nu beschikbaar is in het Duits en Frans, beschouwt bouwafval als materiaal met waarde en stimuleert het sluiten van materiaalkringlopen in de bouw- en vastgoedsector. De ontwikkeling van het Zwitserse platform is het resultaat van de samenwerking tussen toonaangevende Zwitserse bedrijven in de bouw- en vastgoedsector en het Zwitserse Federale Bureau voor Milieu (FOEN).

De noodzaak om bouwafval te verminderen en het gebruik van bouwmaterialen en -producten te optimaliseren is nu belangrijker dan ooit. Volgens het FOEN dragen hergebruik en levensduurverlenging bij aan het succes van de Zwitserse klimaatdoelstelling voor 2050.

“We zijn verheugd dat Zwitserland het eerste land is waar het platform internationaal wordt uitgerold. Dankzij onze strategische partners in Zwitserland geeft de bouw- en vastgoedsector een duidelijk signaal af voor digitale en circulaire innovatie”, legt Thomas Rau, oprichter van Madaster, uit.

“Ons doel is om nieuwe huizen te bouwen van oude. Dit stelt ons in staat om de grootste afvalstroom van Zwitserland op de lange termijn te elimineren. Met Madaster worden gebouwen gebruikt als materiaaldepots, en steden worden Urban Mines”, benadrukt Patrick Eberhard van Eberhard Unternehmungen en een van de eerste partners die zich bij Madaster Zwitserland heeft aangesloten.

Marloes Fischer zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de markt in Zwitserland. Ze zal zich richten op vastgoedeigenaren om hun gebouwen te registreren en een partnernetwerk met de industrie opzetten. Bedrijven die zich aansluiten bij het Madaster-partnerprogramma zullen in staat zijn om circulaire diensten aan te bieden op het gebied van bouw en onroerend goed.

FUNCTIONALITEITEN VAN HET MADASTER PLATFORM

Vastgoedbezitters kunnen het platform gebruiken om hun gebouwen te registreren. Product- en materiaalgegevens worden opgeslagen, gestructureerd en gevisualiseerd. Dit digitale dossier draagt bij aan de transparantie van de kenmerken van een gebouw in de hele levenscyclus. Door het combineren van externe  data met de gebouwspecifieke informatie wordt een materialenpaspoort gecreëerd. Dit paspoort kan bijvoorbeeld worden gebruikt om informatie te verstrekken over de verwerking van bouwafval of om de waarde van het materiaal te bepalen.

Vastgoedbezitters kunnen met Madaster innovatieve zakelijke beslissingen nemen. De financiële index berekent de waarde van materialen en producten en maakt waardebehoud op lange termijn mogelijk.  De circulariteitsindex (CI) toont de mate van circulariteit van gebouwen en bouwlagen voor de bouw- en gebruiksfase, evenals aan het einde van hun levensduur, en maakt een duurzamere bouw en beheer van vastgoed mogelijk.

Madaster brengt de Zwitserse bouw- en vastgoedsector bij elkaar om kennis uit te wisselen op het gebied van digitale en circulaire bouw. Dit vormt de basis voor een gezamenlijk inzicht in hoe de standaard voor circulair bouwen en vastgoedmanagement in Zwitserland er op de lange termijn uit kan zien.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
21-05-2024 Blogs

Maak circulair bouwen financieel haalbaar

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Where are you located?