Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug

Duurzame en circulaire architectuur

Als architect leg jij je hart en ziel in je projecten. Of het nu een strak kantoorpand, imposante brug of indrukwekkend museum moet zijn, jij ontwerpt ze met oog op de toekomst.

Daarbij is jouw ontwerp allesbepalend voor het uiteindelijke resultaat. Je hebt dus een verantwoordelijke functie. Door tijdens de ontwerpfase al na te denken over de milieueffecten, duurzaamheid en circulariteit van je projecten, stippel je ook de route voor de rest van het bouwproces uit. Wanneer je die route vastlegt in Madaster, kan je die ook gemakkelijk delen met andere stakeholders in het project. Zo bied je een project een zo duurzaam mogelijke start.

Wat doet Madaster voor mij?

Milieubewust en circulair ontwerpen gaat gemakkelijker met Madaster. Door met Madaster te werken, kun je in een vroeg stadium meten of je ontwerp voldoet aan alle milieueisen. Madaster is een platform waar betrouwbare verrijkingsinformatie ervoor zorgt dat je inzicht hebt in milieueffecten van materialen of producten. Hierbij kun je denken aan losmaakbaarheid, circulariteit of CO2-uitstoot. Madaster gaat daarmee verder dan andere oplossingen. Je kunt jouw ontwerp en alle materiaal- en productinformatie over je ontwerp gemakkelijk delen met andere stakeholders. Dat komt goed uit wanneer je bijvoorbeeld een opdrachtgever wilt overtuigen van de milieukundige en circulaire meerwaarde van je ontwerp.

Zo werkt het

 • Registreer je project

  Hoewel je als architect tijdloze objecten maakt, is het wel belangrijk dat je meegaat met de tijd en vooruit durft te denken.

  En vaak is dat precies waar je als architect ontzettend goed in bent. Je weet dan ook al dat circulariteit de norm gaat zijn bij het bouwen en dus bij het ontwerpen van objecten. Door je bij Madaster te registreren ben jij een van de eerste schakels in de keten die het goede voorbeeld geeft. Het kost slechts enkele minuten om je BIM-model in te laden en je ontwerp een eigen identiteit te geven.

 • Circulair ontwerpen geeft je een streepje voor

  Behalve mooie en functionele ontwerpen leveren, moet jij je als architect onderscheiden van de rest.

  Aantonen dat jouw ontwerpen, naast mooi en functioneel, ook nog eens duurzaam en circulair zijn, geeft je dat streepje voor. Het zal je helpen om meer prestigieuze opdrachten binnen te halen en je naam als vooruitstrevend architect te vestigen.

 • Claim je rol als koploper

  Zoals gezegd ben jij een van de eerste schakels in de keten van projectontwikkeling en bouw.

  Daarmee heb je eigenlijk ook direct een voorbeeldfunctie te vervullen. Door circulair te ontwerpen en alle materialen en producten vast te laten leggen in Madaster, laat je zien die rol waardig te zijn. Het bewijst dat je een koploper bent op het gebied van toekomstbestendig bouwen. Dat je vorm geeft aan een nieuwe internationale standaard.

Pluk de vruchten

Maak je account aan op het Madasterplatform

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-07-2024 Blogs

EU Taxonomie-rapportage: Naleving van duurzaamheids-regels vereenvoudigen

Lees meer
madaster-image
26-06-2024 Nieuws

EPEA en Madaster dichten de datakloof

Lees meer
madaster-image
20-06-2024 Projecten

Juf Nienke

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Where are you located?