Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug

Duurzaam en circulair bouwen

Als bouwer heb jij één duidelijke prioriteit: het goed en tijdig opleveren van een object. Daarbij moet je zowel het grote geheel als ieder detail goed in de gaten houden.

Er is geen tijd voor fouten of verspilling. Planning is daarbij de sleutel tot succes. Je wilt geen onnodige stappen toevoegen in het bouwproces, omdat dat risico op vertraging geeft. Goede documentatie helpt je daarbij. Door in één oogopslag te weten welke producten en materialen nodig zijn, kun je proactiever werken en grip houden op het bouwproces. En dat maakt je een aantrekkelijke partner voor opdrachtgevers. Je kunt hen met Madaster ook aantonen dat de realisatie voldoet aan de verwachtingen van de opdrachtgever, ook op gebied van milieueffecten en circulariteit.

Wat doet Madaster voor mij?

De documentatie van je project kan je gemakkelijk en nauwkeurig bijhouden in Madaster. Zo blijven de gemaakte keuzes voor materialen en producten inzichtelijk en kunnen alle stakeholders gemakkelijk betrokken blijven bij het bouwproces. Je kunt Madaster dus zelf gebruiken, maar ook aanbieden als een service voor je opdrachtgever. Die zal daar blij mee zijn, want de data uit Madaster – zoals over circulariteit, CO2 -waarden en financiële restwaarden –  geeft hen op lange termijn allerlei voordelen. Daarnaast zet het jou op de kaart als een innovatieve aannemer die voorop loopt op de branche.

Zo werkt het

 • Van begin tot eind controle

  Voor jou als bouwer is controle en overzicht op het project extreem belangrijk. Een gemist detail kan grote gevolgen hebben.

  Door elke stap van het proces vast te leggen in een systeem dat voor alle betrokkenen zichtbaar is, wordt de kans op tekorten of juist kostbare overschotten vrijwel weggenomen. Registreren bij Madaster biedt elke bouwer dus een slimme en eenvoudige manier de controle te behouden en goed te documenteren. Daar heb je later profijt van.

 • Twee stappen voor op de opdrachtgever

  Een opdrachtgever heeft zijn oog gericht op het eindresultaat, jij op het proces. Beiden willen jullie toewerken naar de oplevering van een solide en functioneel object.

  Door zelf het initiatief te nemen om alle materialen en producten vast te leggen in Madaster, laat je zien dat je niet alleen de bouwkundige vraagstukken tijdens de bouw onder controle hebt, maar ook al hebt nagedacht over het vervolg. Sterker nog, je kunt je opdrachtgever met Madaster bewijzen dat je werk voldoet aan hun (circulaire) eisen. Vragen vanuit de opdrachtgever kunnen direct worden beantwoord en ondersteund door op feiten gebaseerde data. Uiteraard overzichtelijk en toegankelijk digitaal vastgelegd.

 • Creëer kansen door transparantie

  Door Madaster bij oplevering over te dragen aan de eigenaar, kom je de eigenaar tegemoet met een goede service.

  Het vastleggen van het bouwproces, en dan specifiek het registreren van de gebruikte materialen en producten, maakt het voor zowel de projectontwikkelaar, de eindgebruiker en de overheid makkelijk om inzicht te krijgen in de specificaties van het object. Dit helpt hen om snel en makkelijk te bepalen welke CO2-belasting het gebouw oplevert, wanneer er onderhoud nodig is en wat de restwaarde is van materialen bij bijvoorbeeld verbouwingen. Een bouwer die dit faciliteert, creëert een grote meerwaarde voor zijn opdrachtgevers. En dat creëert dan weer kansen voor jou om grote en mooie opdrachten binnen te halen.

Pluk de vruchten

Maak je account aan op het Madasterplatform

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Where are you located?