Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug

Duurzaam en circulair onderhoud

Als expert op het gebied van installaties ben jij van onschatbare waarde voor de afwerking en het functioneren van ieder gebouw. Dat legt tegelijk ook een grote verantwoordelijkheid op jouw schouders, want gebruikers van een object komen naar jou toe met vragen of meldingen over milieuprestaties en gebruikskosten.

Inzicht in de aanwezigheid en gebruiksduur van ieder materiaal en product is een praktische manier om het gebouw goed en circulair te onderhouden. Door hiermee bezig te zijn, ben je een koploper in je vakgebied. Madaster helpt je daarbij als omgeving waar je inzicht krijgt in de locatie van producten, waardoor je ze gemakkelijker kunt vinden en hergebruiken.

madaster-installers

Wat doet Madaster voor mij?

Wanneer een object, van kantoor tot brug, en van appartement tot windturbine, opgenomen is in Madaster, worden alle gebruikte materialen en onderdelen van dat object nauwkeurig geregistreerd. Ze komen samen in één systeem, waar jij en je team gemakkelijk kunnen inzien wat de status is van die materialen, onderdelen en producten. Is het bijna aan het eind van de gebruiksduur? Kan ik iets repareren door enkel een onderdeel te vervangen? Of kan het hergebruikt worden? Met Madaster kan je jouw keuzes, die kostenbesparend of kwaliteit verhogend zijn, inzichtelijk maken voor de aannemer, beheerder en opdrachtgever. Na het vervangen van een onderdeel, kun je gemakkelijk achterhalen of je installaties nog kunt hergebruiken. Zo ga je verantwoordelijk om met de materialen die je tot je beschikking hebt.

Zo werkt het

 • Inzicht in materialen en producten

  Als installateur weet jij als geen ander wat kwaliteit is en wat niet.

  Je maakt professionele keuzes in je ontwerp en weet hoe en wanneer zaken vervangen moeten worden en welke werkzaamheden dit met zich meebrengt. Het is prettig wanneer van alle producten op voorhand al bekend is uit welke materialen en onderdelen zij bestaan, in hoeverre deze losmaakbaar zijn en wat de gemiddelde gebruiksduur is. Zo wordt het makkelijker te voorspellen wanneer zij onderhouden of vervangen moeten worden en wat de restwaarde is van de gebruikte producten. Met Madaster wordt jouw werk inzichtelijker en kun je nog beter grip houden op de inventarisatie en planning van je werkzaamheden.

 • Duidelijkheid voor alle partijen

  Er kan wel eens discussie ontstaan over wanneer welke werkzaamheden nu echt nodig zijn en hoe ze dan het best uitgevoerd kunnen worden.

  Met Madaster wordt deze discussie overbodig. Madaster biedt namelijk objectief inzicht in de gebruiksduur, losmaakbaarheid en circulariteit van ieder product en onderdeel dat in een geregistreerd gebouw is aangebracht.

 • Minder afval, minder verlies

  De gebruiksduur van ieder product en zelfs van ieder onderdeel kan verschillen.

  Door dit specifiek vast te leggen kan voorkomen worden dat materialen die nog prima even door kunnen, toch worden weggegooid. Dit maakt onderhoud en installatie een stuk duurzamer én minder kostbaar. Madaster maakt ook inzichtelijk of producten en onderdelen een restwaarde hebben. Zo brengen de materialen die wél vervangen moeten worden nog iets op. Als innovatieve installateur wil je dit je klanten aanbieden, omdat het voor hen nu en op lange termijn voordelen geeft.

Pluk de vruchten

Maak je account aan op het Madasterplatform

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Where are you located?