Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug

Duurzaam en circulair produceren

Als producent wil jij leveren. De druk ligt hoog en de concurrentie volgt je op de hielen. Het op tijd en volledig leveren van producten is daarom jouw hoogste prioriteit.

De regelgeving waar jouw producten aan moeten voldoen wordt alleen maar strenger. Nieuwe milieuwetten beïnvloeden jouw werk steeds opnieuw. Klanten vragen steeds vaker naar transparantie over de milieubelasting van jouw producten in productpaspoorten en jij denkt na over de mogelijkheden van jouw product in een circulaire economie. Om grote en mooie opdrachten binnen te halen, moet je hier je klanten in servicen. Circulair omgaan met producten en onderdelen speelt daar een grote rol in.

producenten-kadaster

Wat doet Madaster voor mij?

Met het productpaspoort biedt Madaster jou en je klanten inzicht in de duurzaamheid en circulariteit van al je producten. Zo kan jij gemakkelijk laten zien wat de impact van producten is op het milieu en hoe deze voldoen aan (toekomstige) milieuwetten als het Digitale Product Paspoort (DPP). Voor je klant is dit een groot pluspunt. Daarnaast geef je je klant ook toegang tot een systeem waarin ze de verwachte gebruiksduur van producten kunnen bijhouden. Dit geeft jou een heel precieze ‘track & trace’ van de producten die jij hebt verkocht of aangeboden via een ‘product as a service’ contract. Wanneer producten vervangen moeten worden, kan je in Madaster ook gemakkelijk terugzien welke producten gebruikt zijn, waar ze zich bevinden in een object, hoe je ze goed kunt verwijderen, of je deze kunt hergebruiken en wat een goede vervanging is. Zo kun je jarenlang betrokken blijven bij je klant.

Zo werkt het

 • De concurrentie een stap voor blijven

  In een branche waar de concurrentie groot is, is het elke dag weer een uitdaging om te bewijzen dat jouw product het premium kwaliteitsproduct is dat de anderen overtreft.

  Jij kent het product dat je verkoopt als geen ander. Door alle gebruikte materialen en onderdelen te registreren in Madaster pak je een voorsprong op je concurrentie. Het materialen- en productpaspoort maakt zichtbaar hoe jouw product tot stand is gekomen en wat de milieubelasting (toxiciteit en CO2) van ieder individueel onderdeel is. Deze inzichten zijn van grote waarde voor jouw (potentiële) klanten.

 • Nog nooit was jouw aanbod zo transparant

  Van oudsher worden materialen geproduceerd vanuit de gedachte dat het functioneel moet zijn.

  Een logische gedachte, maar tegenwoordig wordt steeds vaker verwacht dat producenten daarnaast ook rekening houden met duurzaamheid en circulariteit. Zowel in hun eigen productieproces als in hun eindproduct, zo ontstaat een inzicht van ‘cradle to gate’. Hoewel dit om een andere kijk op productie vraagt, biedt het ook een aantal mooie kansen. Met Madaster gaat jouw dienstverlening namelijk verder ná de verkoop. Het product wordt een service. Je biedt klanten de mogelijkheid om het gebruiksduur van ieder onderdeel te tracken en op basis hiervan analyses te maken over onder andere CO2-emissie en milieubelasting.

 • Mogelijkheid tot terugkoop

  Op het moment dat een product verkocht is, trek je doorgaans als producent je handen er van af. Maar wanneer een product een dienst wordt, blijf je dit product ook tijdens het gebruik volgen.

  Door het gebruik van Madaster kun je een extra service bieden door tijdig aan te geven wanneer bepaalde onderdelen vervangen moeten worden om de functionaliteit van het totale product te waarborgen. Daarnaast heb je met Madaster inzicht in de restwaarde van de diverse materialen en kun je deze terugkopen en hergebruiken. Zo krijgen deze materialen niet alleen een ‘tweede leven’, maar worden ze ook onderdeel van een businessmodel.

Pluk de vruchten

Maak je account aan op het Madasterplatform

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Where are you located?