Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug

Circulaire en duurzame project- ontwikkeling

Als projectontwikkelaar weet jij als geen ander hoe je slim, snel en kostenbewust kunt bouwen. Maar denk je ook na over circulair en duurzaam bouwen? Soms klinkt het ingewikkeld en vaak is het dat ook.

Madaster maakt het je makkelijker. Door je bouwproject vast te leggen in Madaster, en het een materialenpaspoort te geven, zet je een grote stap in circulair bouwen. Steeds meer klanten en gelegenheidsgevers zullen je daarnaar vragen, uit eigen overweging maar vooral omdat wet- en regelgeving in Europa hier komende jaren strenger in worden.

Wat doet Madaster voor mij?

Met Madaster heb je altijd inzicht in alle gebruikte materialen en de waarde daarvan. Ook kan je uitlezen hoe goed deze materialen, en de producten die ze vormen, hergebruikt kunnen worden. Je kunt deze data gemakkelijk delen met alle betrokkenen in het ontwikkelingsproces, van architect tot installateur. Dit is aantrekkelijk voor nieuwe opdrachtgevers, en dus ook voor jou.

Tegen de tijd dat je een project afrondt, kan je alle gegevens digitaal overdragen aan de eigenaar. Voor hen is dat interessant, want tijdens het gebruik, bij eventuele verkoop, bij (her)financiering en wanneer het gebouw niet meer bruikbaar is, kan het Madaster geraadpleegd worden om alle bruikbare informatie over het object te achterhalen. Door nu vast na te denken over die momenten, maak je het voor toekomstige eigenaar een stuk gemakkelijker.

Zo werkt het

 • Maak een digitaal paspoort

  Door je aan te melden bij Madaster kun je direct starten met het aanmaken van een digitaal materialenpaspoort voor al jouw projecten.

  Het digitale paspoort is een innovatieve manier om inzicht en overzicht te houden in keuzes rondom materialen en producten gedurende het bouwproces. Het maakt het mogelijk om vanuit één centrale plek de materiële details van je bouwproject te monitoren zonder hiervoor een enorme investering van tijd en geld te hoeven doen. Met het aanmaken van het materialenpaspoort ben je goed op weg om te voldoen aan (toekomstige) regelgeving en eisen ten aanzien van circulariteit.

 • Geef jezelf een streepje voor

  Circulair bouwen is een trend die de komende jaren steeds meer aan populariteit wint en zeer waarschijnlijk ook wettelijk verplicht wordt.

  Dit zien wij al in diverse Europese landen en aan de agenda van veel politici. Door gebruik te maken van het materialenpaspoort, laat je zien dat jij als projectontwikkelaar niet alleen op de hoogte bent van deze trend, maar hier actief aan bijdraagt. Hiermee vergroot je de kans op het aantrekken en bemachtigen van nieuwe opdrachten. Madaster biedt real-time en dynamisch inzicht in de voortgang van het bouwproces. Zo worden benodigde onderdelen inzichtelijk gemaakt en in één oogopslag weergegeven. Dit scheelt tijd en helpt je slimmer te plannen en in te kopen. Bij grootschalige renovatieprojecten van bestaande bouw, helpt Madaster met het bepalen van de bruikbaarheid van de bestaande materialen en de restwaarde van materialen die verwijderd worden. Ook helpt het de afvalstroom te verkleinen en zo de belasting op het milieu te verlagen.

 • Opleveren met zekerheid

  Met Madaster wordt het moment van oplevering een extra mooi moment. Niet alleen draag je het fysieke pand over, maar je biedt daarnaast ook een volledig profiel aan van de structuur van het object; een digital twin.

  Alle gebruikte materialen en producten zijn geregistreerd en kunnen gebruikt worden voor het (volledig geautomatiseerd) aanmaken van rapportages over milieubelasting zoals CO2-waarden en benodigde onderhoudsindicaties. Het materialenpaspoort geef de nieuwe eigenaar volledig inzicht in het gebouwde object en helpt hem de volgende benodigde stappen te zetten voor het beheer van het gebouw. Nuttige informatie zoals gebruiksaanwijzingen, onderhoudsinstructies en garantievoorwaarden kunnen eenvoudig worden meegenomen. Zo is de nieuwe eigenaar voorbereid op het gebied van compliance als van technisch en bouwkundig onderhoud. Wanneer er in de toekomst een verbouwing of (gedeeltelijke) sloop nodig blijkt, is de restwaarde van alle af te voeren materialen direct inzichtelijk voor de eigenaar.

Pluk de vruchten

Maak je account aan op het Madasterplatform

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
12-06-2024 Blogs

Duurzaam bouwen met DRASTIC: De rol van Madaster binnen een innovatief Europees project

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Where are you located?