Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug

Circulair en duurzaam vastgoed

Als vastgoedeigenaar wil jij dat je gebouw haar functie goed kan dienen en daarbij ook nog wat oplevert. Duurzaam bouwen en beheren staan dan niet altijd bovenaan je prioriteitenlijst.

Toch weet je dat dit in de toekomst noodzakelijk wordt; voor de aarde, vanwege (toekomstige) wet- en regelgeving in Europa maar ook voor je financiële rendement. Daarom is het belangrijk daar nu naar te handelen. Met Madaster gaat het je ook nog wat opleveren.

Wat doet Madaster voor mij?

Door gebouwen te beheren vanuit een circulair oogpunt, houd je rekening met zaken die in de toekomst steeds meer van waarde zijn, zoals hergebruik en de ‘embodied carbon’ van je gebouw. Gebouwen die op deze manier rekening houden met de toekomst presteren veelal beter in huuropbrengst en komen vaak in aanmerking voor aantrekkelijke subsidies bij de realisatie. Madaster kan je daarbij helpen. Wanneer je een object bij ons vastlegt, registreren we alle materialen in dat object in een transparant materialenpaspoort. Hierin kun je altijd zien wat de milieueffecten zijn van de toegepaste materialen en producten en welke materialen in je object waarde hebben. Zo kun je die waarde er later ook weer uit halen. Daarnaast heb je real-time inzicht in data over de toxiciteit van materialen, bijvoorbeeld over de hoeveelheid koolstof in het gebouw of de effecten op grond, water en lucht in de omgeving. Deze informatie wordt steeds vaker gevraagd vanuit overheidsinstanties.  

Circulair bouwen en beheren is een belangrijk onderwerp in de bouw- en financiële sector en in onze maatschappij. Het draagt bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) en wordt in steeds meer landen wettelijk vastgelegd. Wanneer je werkt met Madaster investeer je niet alleen in een goede registratie en beheer van je vastgoeddata; je creëert ook waarde door je vastgoedportefeuille toekomstgericht te beheren met aandacht voor milieukundige en circulaire eigenschappen.

Zo werkt het

 • Maak een digitaal paspoort

  Met Madaster maak je binnen een handomdraai een eigen digitaal materialenpaspoort aan voor al jouw objecten.

  Het digitale paspoort biedt je inzicht en overzicht in de impact van alle toegepaste materialen en producten op milieukundig, circulair en financieel gebied. Het maakt het mogelijk om vanuit één centrale plek de milieukundige en circulaire data van alle toegepaste materialen en producten van je vastgoed te monitoren. Met het aanmaken van het materialenpaspoort ben je goed op weg om te voldoen aan (toekomstige) regelgeving en eisen ten aanzien van circulariteit. Het maakt het mogelijk om milieubelasting terug te dringen voor objecten die in jouw bezit zijn of onder jouw beheer vallen.

 • Krijg inzicht door data

  Beheer van objecten wordt beter door beslissingen op feiten te baseren. Dit wordt een stuk makkelijker wanneer je over voldoende data beschikt.

  Mocht je nog geen eigen data hebben, dan heeft Madaster meerdere onafhankelijke databronnen beschikbaar. Deze omvatten informatie over de verwachte gebruiksduur van producten, de oorsprong van grondstoffen en het mogelijke hergebruik daarvan. Natuurlijk hebben we ook gegevens over de carbon capture beschikbaar. Madaster maakt hiermee alle benodigde gegevens transparant en beschikbaar om je portefeuille slimmer en kosteneffectiever te beheren. Het helpt bij onderhoud en renovatie ook om afvalstromen te verminderen (lees: CO2-uitstoot te verminderen) en mogelijk te verwaarden door middel van hergebruik. Doordat data van alle materialen in één oogopslag is weergegeven, wordt onderhoud van objecten eenvoudiger te voorspellen. Madaster biedt real-time en dynamisch inzicht in de gehele gebouwenportefeuille. Het platform biedt de mogelijkheid deze data geautomatiseerd samen te vatten in overzichtelijke rapportages over milieu-elementen. De CO2-belasting is direct bekend waardoor mogelijke kostenstijging van materialen als gevolg van verontreinigingsheffing, geen verrassing meer zijn.

 • Creëer waarde door te weten

  Madaster biedt transparantie over de circulaire en milieugerelateerde aspecten van de gebouwenportefeuille.

  Dit is belangrijk bij het aantrekken van nieuwe investeringen en het behoud van bestaande investeringsbronnen. Goede rapportage over circulariteit voor een meer groene portefeuille is een aantrekkelijke asset. Een digitaal paspoort wordt ook een validatie-instrument voor het verkrijgen van subsidies en certificeringen. Het wordt eenvoudiger om te voldoen aan rapportageverplichtingen voor EU-Taxonomie, duurzame financieringen te krijgen en duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te behalen. Op de lange termijn kan het paspoort ervoor zorgen dat je geld terugkrijgt van producenten en de kosten voor verbouwings- en sloopwerkzaamheden lager uitvallen doordat restwaarde van materialen en producten overgeplaatst of verkocht wordt aan derden.

Pluk de vruchten

Maak je account aan op het Madasterplatform

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
21-05-2024 Blogs

Maak circulair bouwen financieel haalbaar

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Where are you located?