Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Log in
Terug

Onderzoek naar duurzaam en circulair bouwen

Als projectontwikkelaar weet jij als geen ander hoe je slim, snel en kostenbewust kunt bouwen. Maar denk je ook na over circulair en duurzaam bouwen?

Soms klinkt het ingewikkeld en vaak is het dat ook. Madaster maakt het je makkelijker. Door je bouwproject vast te leggen in Madaster, en het een materialenpaspoort te geven, zet je een grote stap in circulair bouwen. Steeds meer klanten en gelegenheidsgevers zullen je daarnaar vragen, uit eigen overweging maar vooral omdat wet- en regelgeving in Europa hier komende jaren strenger in worden.

Onderzoek naar duurzaam en circulair bouwen

Wat doet Madaster voor mij?

Met Madaster heb je altijd inzicht in alle gebruikte materialen en de waarde daarvan. Ook kan je uitlezen hoe goed deze materialen, en de producten die ze vormen, hergebruikt kunnen worden. Je kunt deze data gemakkelijk delen met alle betrokkenen in het ontwikkelingsproces, van architect tot installateur. Dit is aantrekkelijk voor nieuwe opdrachtgevers, en dus ook voor jou.

Tegen de tijd dat je een project afrondt, kan je alle gegevens digitaal overdragen aan de eigenaar. Voor hen is dat interessant, want tijdens het gebruik, bij eventuele verkoop, bij (her)financiering en wanneer het gebouw niet meer bruikbaar is, kan het Madaster geraadpleegd worden om alle bruikbare informatie over het object te achterhalen. Door nu vast na te denken over die momenten, maak je het voor toekomstige eigenaar een stuk gemakkelijker.

Pluk de vruchten

Maak je account aan op het Madasterplatform

Het Madaster platform

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Lees verder
Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Nieuws
26-06-2022

Fiscaal subsidievoordeel met een materialenpaspoort

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Pluk de vruchten

Begin vandaag nog met het opbouwen van een circulaire samenleving, door lid te worden van Madaster.