Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Log in
Terug

Investeren in duurzaamheid en circulariteit

Hoeveel waarde iets heeft, hangt af van aan wie je die vraag stelt. Als investeerder, financier of accountant, kijk jij naar de kosten en baten, de risico’s en mogelijke winsten van een project.

Om goed te kunnen inschatten hoeveel een investering waard is, kijk je naar verschillende factoren. Duurzaamheid en circulariteit zijn er daar een van. Daarbij kijk je naar huidige regels en verplichtingen, maar ook naar de toekomst. Madaster doet hetzelfde en vormt voor jou een waardevol instrument om de financiële impact van de milieu-impact, de toxiciteit en het hergebruikpotentieel van toegepaste materialen en producten te bepalen.

Investeren in duurzaamheid en circulariteit

Wat doet Madaster voor jou?

Hoe circulair is een gebouw of object? Hoeveel waarde kan je er weer uit halen? Hoe gemakkelijk zijn onderdelen te recyclen? Voldoet een object aan alle wet- en regelgeving? Madaster geeft in één systeem antwoord op al deze vragen. Dit helpt jou om het risico van een investering in te schatten en je advies te onderbouwen. Daarnaast is het een up-to-date naslagsysteem waarin je altijd terug kunt zien waar je jouw advies op gebaseerd hebt.

Pluk de vruchten

Maak je account aan op het Madasterplatform

Het Madaster platform

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Lees verder
Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Nieuws
26-06-2022

Fiscaal subsidievoordeel met een materialenpaspoort

Lees meer
madaster-image Nieuws
27-05-2022

Een gebouwregistratie, meer dan alleen een materialenpaspoort

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Pluk de vruchten

Begin vandaag nog met het opbouwen van een circulaire samenleving, door lid te worden van Madaster.