Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Log in

Onze visie

 • Madaster beschouwt de aarde als een gesloten systeem waar geen afval hoort te zijn.

  Door de materialen om ons heen een identiteit te geven, krijgen en behouden ze waarde. Madaster is mede opgericht door Thomas Rau, architect, "klimaatpionier" en mede-auteur van de bestseller ‘Material Matters’.

 • Door registratie en documentatie van producten en materialen die in de gebouwde omgeving worden gebruikt, wordt zichtbaar hoe ze keer op keer ingezet kunnen worden voor hergebruik.

  Zo kan afval worden geëlimineerd en creëren we langzaam maar zeker een volledig circulaire economie.

 • Madaster is een uniek, innovatief, disruptief online platform dat de gebruiker de mogelijkheid biedt om vastgoedgegevens inzichtelijk te maken en te gebruiken om te voldoen aan wet- en regelgeving.
 • Madaster is onderdeel van een groter geheel. Door in de bouwsector de kring van materialen en producten te sluiten, geven we het voorbeeld voor andere sectoren.

  Daarbij geloven we in de kracht en verantwoordelijkheid van bedrijven om te veranderen. Wanneer zij een circulair businessmodel omarmen, verandert de economie zoals we die nu kennen en maken we ruimte om samen te leven en te werken met de aarde.

Madaster en de overheid; samen werken aan een groter doel

Het verdrag van Kyoto en het VN-klimaatakkoord van Parijs laat geen ruimte voor twijfel: er moét gewerkt worden aan een reductie van CO2-uitstoot om het voortbestaan van mens, dier en planeet te kunnen waarborgen. Binnen de Europese Unie is vastgesteld dat in minder dan 10 jaar er een CO2-uitstootreductie moet zijn van ten minste 40%. Madaster is van mening dat deze doelen alleen haalbaar zijn wanneer de overheid iedere sector verplicht om circulair te werken. De oplossing die Madaster biedt met het materialenpaspoort en de inzichtelijke database die hieraan gekoppeld is, is een belangrijk middel om hieraan te voldoen.

 

 

De ontwikkeling van Madaster

 • Oprichting Madaster in 2017 met 33 Kennedy’s

  Met 33 koplopers uit de sector beginnen we met de bouw van Madaster. Zij zijn de pioniers, ofwel de Kennedy’s, die denken aan een toekomst zonder afval.

 • Financiering door Horizon in 2018

  De Europese Commissie kent Madaster subsidie toe waardoor we ons platform nog verder kunnen ontwikkelen. Hiermee kunnen we Madaster beschikbaar stellen voor nieuwe gebruikers.

 • Vanaf 2019 groeit Madaster internationaal

  Intussen zijn we, naast Nederland, ook actief in Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en België. Met onze kantoren daar staan we dicht bij nieuwe klanten om hen snel en goed te bedienen.

 • Ontwikkeling van Madaster

  Met een solide basis kunnen we verder bouwen. Nieuwe features en geautomatiseerde dataverrijking van de gegeven input, maken Madaster tot een onmisbaar dataplatform van de bouwsector.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Pluk de vruchten

Begin vandaag nog met het opbouwen van een circulaire samenleving, door lid te worden van Madaster.