Paspoort

 

Vanuit het Madaster platform kunnen eigenaren en beheerders van onroerend goed en infrastructuur op ieder gewenst moment een webbased paspoort van hun gebouw(en) laten maken en alle daarbij geregistreerde materialen en producten. Het Madaster materialenpaspoort geeft inzicht in de materiële activa van het geregistreerde vastgoed en toont de actuele circulaire en financiële waarde. 

Circulaire waarde

Met de Madaster Circularity Indicator hebben eigenaren een belangrijke tool in handen om gericht te sturen op circulariteit en kunnen zij belanghebbenden nauwkeurig informeren over o.m. de levensduur van gebouwen en mogelijkheden voor hergebruik. 

Financiële waarde

Geregistreerde materialen en producten in gebouwen kunnen worden gedemonteerd voor hergebruik of recycling en hebben dus waarde. Een interessant gegeven dat eigenaren veel financieel voordeel kan opleveren. Niet alleen bij sloop of renovatie, maar ook bij investeringstrajecten. Een gebouw afschrijven naar nul behoort tot het verleden. 

Ontwikkelingen in de markt

Paspoorten zijn ‘hot’ en internationaal ontstaat steeds meer overeenstemming over de must van paspoorten. Madaster is veelal bij deze initiatieven betrokken – denk dan aan CB’23, Level(s), RICS, BAMB en PCDS – zodat we de overheidsrichtlijnen en beleidsontwikkelingen ook praktisch en efficiënt kunnen implementeren en ondersteunen met ons geautomatiseerde platform. 

Benieuwd hoe zo’n paspoort eruit ziet? Download hier het paspoort van ons demonstratiegebouw ‘The Arc’.

VERTALEN »