Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in

Ons platform

De meest nauwkeurige  circulariteit en CO2 berekeningen

Hoe werkt Madaster

Registreer en prognostiseer

Importeer vastgoed- of infragegevens uit BIM en Excel of gebruik het voorspellende model van Madaster om een prognose te maken.

Bereken en analyseer

Madaster berekend op basis van betrouwbare en gevalideerde databronnen de impact van uw object en/of portfolio.

Verkrijg inzicht en optimaliseer

Benut relevante inzichten om milieuprestatie en circulariteit te optimaliseren.

Voldoe aan wet- en regelgeving en certificeringen

Met de inzichten en rapportages uit Madaster voldoet u of uw opdrachtgever eenvoudig aan toenemende wet- en regelgeving op het gebied van milieuprestatie en circulariteit zoals bijvoorbeeld de EU Taxonomy en CSRD. Daarnaast stelt Madaster u in staat in aanmerking te komen voor extra credits in BREEAM of gebruikt u de inzichten uit het platform om uw project door te laten rekenen op Het  Nieuwe Normaal van Cirkelstad. Ook voldoet het materialenpaspoort van Madaster aan de vereiseten voor de MIA subsidie vanuit de RVO.

Krijg inzicht in de prestaties van uw portfolio

Benut de kracht van data door uitgebreide inzichten te krijgen in de prestaties van uw portfolio waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor verbeterde besluitvorming op circulariteit en verminderde impact op milieu.

Opgeslagen en operationele CO2 meten

Meet de volledige milieu-impact van uw object en/of portefeuille met nauwkeurige berekeningen van zowel de materiaal gebonden als  operationele CO2 uitstoot zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen om de CO2 emissies gedurende de hele levenscyclus van uw gebouwen te verminderen.

Meet circulariteit en losmaakbaarheid

Beoordeel de circulariteit en losmaakbaarheid van de materialen en producten in uw gebouwen, zodat u het gebruik van primaire materialen kunt verminderen, de principes van circulair bouwen kunt toepassen en kunt bouwen met een betere milieu impact. 

Identificeer gestrande activa met CRREM

Identificeer gestrande activa en beperk klimaat gerelateerde risico’s met behulp van de geavanceerde CRREM-methodologie die in ons platform is geïntegreerd, zodat u uw portfolio kunt afstemmen op de klimaatdoelstellingen en weloverwogen investerings- en optimalisatiebeslissingen kunt nemen.

Genereer Materiaalpaspoorten

Maak eenvoudig materiaalpaspoorten voor uw objecten in verschillende vormen, van een one-pager tot een uitgebreid en gedetailleerd paspoort. Het paspoort van Madaster is in lijn met de vereisten vanuit de Milieu Investeringsaftrek of BREEAM.

Koppel met geverifieerde databases

Verrijk uw objecten in Madaster naadloos met data uit geverifieerde databases, zoals bijvoorbeeld de Nationale Milieudatabase of de EPEA-generic database, zodat u verzekerd bent van nauwkeurige en up-to-date informatie over materialen en hun impact op het milieu.

Onze roadmap

 • Validatie Losmaakbaarheid

  Q4 2023

  Madaster is gevalideerd als erkend instrument voor het berekenen van Losmaakbaarheid door de Dutch Green Building Counsil.

 • MPG

  Q1 2024

  Gebruikers kunnen de Nationale Milieudatabase gebruiken om een officiële MPG-berekening te maken. Ook hier faciliteert Madaster uiteraard integratie met BIM.

 • EU-Taxonomie

  Q1 2024

  Grote bedrijven die het platform gebruiken, kunnen rapporteren over de afstemming van EU-taxonomie als het gaat om informatie over de circulaire economie.

Where are you located?