Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Log in

Ons Platform

Madaster is het kadaster voor materialen en producten. In ons platform maken we inzichtelijk welke materialen en producten op welke plek te vinden zijn en wat hun impact op circulariteit en milieu is. Door alles op deze manier een identiteit te geven, creëren we inzicht en wordt hergebruik gemakkelijker, reduceren we afval en minimaliseren we de impact op onze omgeving. Zo werkt Madaster aan een circulaire bouwindustrie.

Ons Platform
 • Materialenpaspoort

  Door materialen en producten als onderdeel van een object in Madaster te registreren, creëer je voor ieder gebouw of bouwkundig object automatisch een uniek (materialen)paspoort. Hierin is altijd precies terug te vinden welke materialen en producten zich in het object bevinden, wat hun impact op circulariteit en milieu is én welke potentiële restwaarde zij vertegenwoordigen. Om dit paspoort geautomatiseerd aan te maken, hoef je enkel het BIM (IFC) of een Excel-document te uploaden naar Madaster.

  Materialenpaspoort
 • Madaster Circulariteit Index

  Madaster biedt je meer dan enkel statische data. In Madaster kun je namelijk ook de circulaire waarde van materialen en hun toepassing in objecten zien. Daarbij houdt Madaster natuurlijk ook rekening met de losmaakbaarheid van onderdelen en producten. Zo vormt Madaster de circulariteit index die aangeeft hoe circulair een object is. Madaster biedt je vervolgens ook de data en inzichten om de circulariteit te verhogen.

  Madaster Circulariteit Index
 • Inzicht in CO2 opslag

  In Madaster kan je terugvinden hoeveel CO2, of Embodied Carbon, een object bevat. Ook de aanwezigheid van toxische stoffen wordt vastgelegd. Deze informatie kan automatisch worden bijgewerkt wanneer er wijzigingen in het object zijn, bijvoorbeeld wanneer je een renovatie uitvoert. Daarnaast kan Madaster ook dienen als tool die je kunt raadplegen wanneer je een object gaat afbreken. Door de materialen te hergebruiken, “hergebruik” je ook de CO2 opslag. Een belangrijk speerpunt van circulair bouwen.

  Inzicht in CO2 opslag
 • Geautomatiseerde verrijking

  Madaster beschikt over een grote hoeveelheid data waarmee het jouw input automatisch verrijkt. Dit doen we met behulp van onze eigen data, data van producenten en van algemeen beschikbare bronnen zoals de Environmental Product Declarations (EPD’s). Madaster vormt hiermee een (linked) dataplatform waarmee we jouw objecten secuur kunnen registreren en verrijken.

  Geautomatiseerde verrijking
 • Madaster als publiek data register

  Madaster creëert per object een gebruikersomgeving met informatie. Daarnaast kan Madaster ook gebruikt worden als publiek register. Het platform haalt dan voor een bepaalde omgeving alle beschikbare informatie naar boven, zoals de gebruikte materialen en de hoeveelheid daarvan. Daarnaast voorspelt Madaster welke overige materialen aanwezig zijn, om zo een indicatie te geven van het totale gekozen gebied. Gebruikers van Madaster kunnen geheel zelf kiezen of zij hun ingevoerde data over een object, toe willen voegen aan het publieke register.

  Madaster als publiek data register
 • Voldoen aan wetgeving

  Madaster houdt actief bij welke wetten en regels er zijn voor duurzaam en circulair bouwen. Bij veranderingen hierin, passen we de informatie in ons platform aan. Zo kan je in Madaster altijd zien of je voldoet aan de laatste wetten en regelgeving en kun je informatie uit Madaster gebruiken om dit aan te tonen bij verschillende instanties.

  Voldoen aan wetgeving
Zo ziet Madaster eruit

Zo ziet Madaster eruit

Met Madaster creëer je een digital twin, of digitale kopie, van een gebouw of ander bouwobject. Die geeft overzichtelijk weer welke materialen er in je gebouw verwerkt zijn, hoeveel CO2 die bevatten en in welke mate ze te hergebruiken zijn.

Vraag een demo aan
Het materialenpaspoort

Het materialenpaspoort

Veel bedrijven zijn op zoek naar een manier om een materialenpaspoort te maken. Dat kan gemakkelijk in Madaster. Je hoeft enkel een BIM (IFC) of Excel te uploaden. Madaster verrijkt deze gegevens automatisch tot een volledig paspoort dat je een hoop informatie en inzichten biedt.

Start nu met Madaster

Binnenkort op ons platform

 • Meer data

  Q3 2022

  We werken aan een vernieuwde Madaster databron met informatie over materiaalsamenstelling, circulariteit en milieu-impact en gaan met producenten aan de slag om meer data beschikbaar te stellen in ons platform.

 • Gemakkelijker in gebruik

  Q3 2022

  Met nieuwe tools als een interactieve 3D viewer en configurator en automatisch gegenereerde dashboards wordt Madaster gemakkelijker te gebruiken.

 • Nieuwe toepassingen

  Q4 2022

  Het lokale register, geheel vernieuwde formaten voor onze materialenpaspoorten, producenten track & trace en CO2 rapportages zijn een greep uit de nieuwe toepassingen die we doorvoeren in Madaster.

 • Platformverbetering

  Q4 2022

  Betere en nog verder geautomatiseerde dataverrijking en gemakkelijker abonnement management zijn belangrijke verbeteringen in het platform.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

 • Madaster platform

  Toegang

  Je kunt toegang krijgen tot het Madaster platform en al haar kernfunctionaliteiten door middel van een gebruikerslicentie. Hiermee kun je maximaal 50.000m2 registreren en krijg je 1 actieve gebruiker en 5 gelezen gebruikers.

  Via Madaster zul je in staat zijn om:

  • Meten en sturen van de milieuprestaties van de geregistreerde activa;
  • Voldoen aan huidige en toekomstige regelgevings- en certificeringsnormen;
  • de waarde van activa te behouden en te verhogen en de totale eigendomskosten te verlagen.
  €795,- per jaar, per gebruiker, excl. BTW
 • Madaster platform

  Partner

  Word partner van Madaster en zet je expertise in om uw klanten nog beter van dienst te zijn in de transitie naar de circulaire economie, zowel tijdens de realisatie, het onderhoud als de ontmantelingsfase van een gebouw. Met het Madaster partnership positioneer je je organisatie richting de toekomst van circulair bouwen en waardebehoud en doe je in een vroeg stadium veel kennis op over de impact van circulariteit.

  Middels het Madaster Partnership:

  • Stimuleer je jouw organisatie organisatie richting een circulair businessmodel;
  • Wordt je organisatie getraind in het gebruik van Madaster;
  • Positioneer je jouw organisatie als circulaire koploper.
  €2.795,- per jaar, excl. BTW