Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug

Circulaire en duurzame project- ontwikkeling

De overheid heeft een verantwoordelijke rol in de Nederlandse bouwindustrie en infrastructuur. Niet alleen beheert én bouwt de overheid een grote hoeveelheid gebouwen en infrastructuur, maar het bepaalt ook de wet- en regelgeving hierover.

Als overheid heb je een voorbeeldfunctie en ben je vaak innovator en initiatiefnemer om nieuwigheden in een bepaalde branche uit te rollen en mogelijk te maken. Het gebruik van Madaster geeft inzichten in circulariteit en de CO2-uitstoot van materialen en producten in gebouwen en laat toe verbeteringen aan te brengen waar nodig.

Wat doet Madaster voor mij?

Er zijn veel veranderingen gaande in de bouwsector. Een groot onderwerp is daarbij duurzaam of circulair bouwen. Als overheid wil je eigenlijk pionier zijn, maar ook geen fouten maken. Daarnaast handel je natuurlijk ook met het oog op de toekomst. Projecten die je nu start, moeten later geen problemen vormen. De circulariteit van musea, bruggen, spoorweg of appartementencomplexen is daarin natuurlijk ontzettend belangrijk.

Madaster is een onafhankelijk en transparant systeem dat informatie over de milieueffecten en circulariteit van materialen in een project kan inventariseren en die vervolgens bewaart in een materialenpaspoort. Daarmee is data goed beschermd, gedigitaliseerd, altijd up-to-date en conform huidige en toekomstige wet- en regelgeving. Dat is geruststellend.

Zo werkt het

 • Maak een digitaal paspoort

  De overheid, of dit nu landelijk, regionaal of lokaal is, hecht groot belang aan het meten en inzichtelijk maken van milieubedreigingen door kadastrale objecten.

  Met een digitaal paspoort is het mogelijk om van ieder object exact te weten welke materialen in, aan of onder een object aanwezig zijn, welke impact deze hebben op het milieu en welke waarde zij representeren voor hergebruik. Dit maakt het onvoorstelbaar eenvoudig om voor bijvoorbeeld een gemeente rapporten op te maken met inzichten en aanbevelingen per perceel over milieubelasting en te nemen maatregelen.

 • Krijg inzicht door data

  Madaster begrijpt dat overheidsinstanties die belast zijn met het monitoren en beheren van zowel bouwprojecten als bestaande objecten behoefte hebben aan betrouwbare data.

  Het managen wordt makkelijker en beter door beslissingen te nemen op basis van feiten. Madaster biedt voor elk bestaand object en bouwproject een onafhankelijke databron. Gegevens worden op transparante wijze beschikbaar gemaakt aan de juiste betrokken (en dus aan niemand anders). De inzichtelijke data helpen om te controleren of wet- en regelgeving op de juiste manier zijn of worden geïmplementeerd in de bouw. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om afvalstromen te verminderen en mogelijk te verwaarden. Doordat data van alle materialen in één oogopslag is weergegeven, wordt benodigd onderhoud van objecten eenvoudiger te voorspellen. Madaster biedt real-time en dynamisch inzicht in de gehele gebouwenportefeuille. Het platform biedt de mogelijkheid deze data geautomatiseerd samen te vatten in overzichtelijke rapportages over milieu-impact per object, per wijk of per regio.

 • Bouwen aan de toekomst

  Steeds meer bestuurders op het gebied van bouwtoezicht of huisvesting weten dat circulariteit de toekomst is.

  Dat blijkt uit het feit dat steeds meer wetgeving wordt gecreëerd om producenten, projectontwikkelaars en vastgoedeigenaren te dwingen te kiezen voor circulaire oplossingen. Als toezichthouder, maar ook als vastgoedeigenaar heeft de overheid er groot belang bij dat deze oplossingen de norm worden voor iedere nieuwbouw, renovatie en sloop. Afvalstromen moeten kleiner worden en hergebruik van materialen is een belangrijk onderdeel van het verminderen van CO2-waarden. Om te voldoen aan de gestelde Europese milieudoelen is het belangrijk om deze veranderingen zo snel mogelijk in gang te zetten. Madaster biedt hierbij een betrouwbaar en effectief hulpmiddel dat helpt om verantwoorde keuzes te maken en de wereld van bouw- en vastgoed op innovatieve wijze te transformeren.

Pluk de vruchten

Maak je account aan op het Madasterplatform

Het Madaster platform

In Madaster maak je gemakkelijk een materialenpaspoort aan op basis van een BIM (IFC) of Excel-document. Door deze geautomatiseerd te verrijken met informatie over circulariteit, milieubelasting en restwaarde, wordt je Madaster-omgeving een waardevolle databron.

Het totaal van geregistreerde objecten, aangevuld met inzichten vanuit algoritmen, is beschikbaar via ons omgevingsregister. Dit maakt op gebiedsniveau zichtbaar welke materialen zich waar bevinden. Een inzicht voor beleidsmakers en iedereen die op zoek is naar data over de gebouwde omgeving.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
21-05-2024 Blogs

Maak circulair bouwen financieel haalbaar

Lees meer
madaster-image
06-05-2024 Publicaties

Voer eenvoudig je eerste MPG-berekening uit

Lees meer
madaster-image
18-04-2024 Persberichten

Madaster nu gevalideerd als gecertificeerd rekeninstrument voor MPG-berekeningen

Lees meer

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Where are you located?