Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Blogs 26 feb 2024

Roadmap 2024

Met trots presenteren wij de roadmap voor 2024. Deze roadmap is gebaseerd op onze missie om duurzaamheid in de gebouwde omgeving te stimuleren. We zetten ons actief in om effectieve oplossingen te ontwikkelen die niet alleen de uitdagingen van onze klanten aanpakken, maar ook inspelen op de veranderende wet- en regelgeving. Samen werken we aan de transitie naar een circulaire economie. 


Verbinding met het circulaire landschap

Een belangrijk speerpunt van onze ontwikkelingsinspanningen is de integratie van Madaster met toonaangevende duurzaamheidssystemen. Systemen zoals Levels(s) (d.w.z. het Europese raamwerk voor duurzame gebouwen), DGNB, BREEAM en MPG, en opkomende normen zoals de nieuwste ISO-protocollen en de EU Taxonomy. Door deze integraties in ons platform op te nemen, bieden we gebruikers de nodige tools en middelen om moeiteloos door het complexe landschap van duurzaamheidscertificeringen en -regelgeving te navigeren.

Renovatie en ontmanteling vergemakkelijken

We erkennen de cruciale rol die renovatie- en ontmantelingsprojecten spelen in de duurzaamheidsreis van gebouwen, daarom spelen we hier gericht op in bij de doorontwikkeling van ons platform. De focus ligt op het ontwikkelen van functies die het proces van het beoordelen en beheren van materialen tijdens renovatie- en ontmantelingsfasen vereenvoudigen. Intuïtieve tools en bronnen, afgestemd op de specifieke behoeften van onze gebruikers, stellen hen in staat weloverwogen beslissingen te nemen die de duurzaamheid van hun projecten significant verhogen.

Meer inzicht in de milieueffecten van gebouwen

Madaster zet zich actief in op het gebied innovatie en werkt aan het realiseren van nieuwe, diepgaande inzichten in materiaalstromen en de totale CO2-uitstoot gedurende de levenscyclus van projecten. Met geavanceerde data-analyse en modelleringstechnieken bieden we onze gebruikers een compleet beeld van de milieu-impact van hun bouwprojecten. Deze aanpak, gestuurd door data, bevordert niet alleen transparantie en verantwoordelijkheid, maar stelt belanghebbenden ook in staat om kansen te identificeren voor het optimaliseren van het gebruik van hulpbronnen en het minimaliseren van de CO2-footprint.

Urban Mining Screener

We zijn vastbesloten om de Urban Mining Screener van Madaster het komende jaar verder te verbeteren. Deze krachtige tool stelt gebruikers in staat om snel inzichten te verkrijgen in materialen, circulariteit en CO2-uitstoot voor grote hoeveelheden assets, zonder dat gedetailleerde assetinformatie zoals BIM-bestanden nodig is. We bouwen voort op de bestaande capaciteiten van de tool en investeren in onderzoek en ontwikkeling om de nauwkeurigheid en efficiëntie van de Urban Mining Screener te verfijnen. Door geavanceerde algoritmen en data-analyse te benutten, streven we ernaar gebruikers nog betere inzichten te bieden in de duurzaamheid van hun assets. Dit faciliteert weloverwogen besluitvorming en bevordert efficiënt gebruik van hulpbronnen op een grotere schaal.

Samen op weg naar een duurzame toekomst

De roadmap 2024 maakt inzichtelijk dat we onze gebruikers willen voorzien van de tools, inzichten en middelen die nodig zijn om te kunnen bouwen aan een duurzame toekomst. Door aan te sluiten bij relevante duurzaamheidsprogramma’s, platformfunctionaliteiten te verbeteren en bruikbare inzichten te bieden, willen we zinvolle veranderingen binnen de gebouwde omgeving stimuleren. Laten we samen onze reis voortzetten naar een duurzame en veerkrachtige toekomst voor de komende generaties.

Vraag een vrijblijvende demo aan of neem deel aan een Madaster-partnerbijeenkomst door een e-mail te sturen naar info@madaster.com.

Sander Hoek

Board Member

Where are you located?