Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Word een partner
Log in
Terug
Nieuws 9 apr 2020

CORNELL UNIVERSITY DEPARTEMENT VAN ARCHITECTUUR VAN DE FACULTEIT ARCHITECTUUR, KUNST EN PLANNING (AAP) ADOPTEERT NIEUW MADASTER EDUCATIE PLATFORM

CORNELL UNIVERSITY DEPARTEMENT VAN ARCHITECTUUR VAN DE FACULTEIT ARCHITECTUUR, KUNST EN PLANNING (AAP) ADOPTEERT NIEUW MADASTER EDUCATIE PLATFORM

Laren, Nederland | Ithaca New york – 9 april 2020 – Studenten van de studie architectuur van Cornell zijn de eersten die het Madaster educatie platform gebruiken voor educatieve doeleinden in hun ontwerp programma’s. De komende zes maanden experimenteren de studenten en docenten met de software om een mogelijk gezamenlijk project met Madaster te onderzoeken, ervaringen en feedback uit te wisselen en daarnaast ontwerp ideeën te delen.

De circulaire economie vraagt een transformatie in de manier waarop we gebouwen ontwerpen en bouwen. Dit vraagt een radicale verandering in de manier waarop we met grondstoffen omgaan. Bouwkundig onderwijs moet zich aanpassen aan deze nieuwe realiteit en studenten opleiden tot kritische en technisch onderlegde denkers.” Felix Heisel, Assistant Professor, Department of Architecture; Director of the Circular Construction Lab; Cornell University College of Architecture, Art, and Planning (AAP)

Om een circulaire bouw te kunnen realiseren is het registreren van bruikbare materialen in de gebouwde omgeving cruciaal. Echter, tot op heden gaat de discussie over materialenpaspoorten voornamelijk over het documenteren van nieuwbouw – post-design. In een poging tot het fundamenteel veranderen van de manier waarop we onze toekomstige steden ontwerpen en dus bouwen, neemt het Circular Construction Lab (CCL) van Cornell AAP tools als een materialenpaspoort en een circulariteitsindex op in de eerste stadia van ontwerp. Door het Madaster educatie platform te integreren in een aantal geselecteerde ontwerp cursussen binnen de opleiding architectuur en het CCL onderzoek, worden de vereisten en beperkingen van de huidige software getest en geëvalueerd om het begrip van en lesgeven over circulaire bouw te verbeteren. Het gemeenschappelijke doel van het project is de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal dat de studenten en docenten in staat stelt de impact van ontwerpbeslissingen in een vroeg stadium op circulariteit te vergelijken. Ontwikkelingen worden gestuurd door de feedback van studenten en de praktische en wetenschappelijke analyses van de resultaten.

OVER HET CIRCULAR CONSTRUCTION LAB (CCL) VAN CORNELL AAP

Onder leiding van assistent professor Felix Heisel, faciliteert het CCL van Cornell AAP een ontwerp onderzoekstraject naar de transitie van lineaire materiaalconsumptie naar een circulaire economie in de bouwsector. Op het kruispunt van architectuur, engineering, bouwkunde, informatica, maar ook economie onderzoekt het lab nieuwe concepten, methodes en processen om (1) gebouwen te ontwerpen en bouwen als materiaaldepot voor de toekomst, en (2) om het potentieel van de gebouwde omgeving als ‘urban mine’ te activeren in de huidige bouwsector. CCL ziet architectuur als onderdeel van een zichzelf herstellende cyclus en ziet ontwerp als een tool om deze ambitie te accelereren in onderwijs en onderzoek. Door nauwe samenwerking van academische-, zakelijke- en bestuurlijke partijen zorgt het lab ervoor dat het onderzoek relevant en actueel blijft en promoot het daarnaast een breed gedragen implementatie van de onderzoeksresultaten om een duurzame, CO2 arme, circulaire bouwsector te creëren.

 

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Ontdek hier meer over het gebruik van ons platform

Maak gebruik van Madaster en begin met partnerschap en/of abonnement

Madaster platform

1

Stap 1

 • Partnerschap

  Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.

 • Abonnement

  Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.

 • Demo

  Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.

 • Ons partnermodel biedt begeleiding, ondersteuning en training en stelt je in staat ons ecosysteem te benutten via marketing en netwerkevents.
 • Ons abonnementsmodel biedt je toegang tot ons platform.
 • Vraag een demo aan om kennis te maken met ons platform.
2

Stap 2

 • Small

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning Digitaal

  Training Open training

  Marketing Profiel op website

  € 3.500 / jaar* *

 • Medium

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + support desk

  Training + inhouse training & business workshop

  Marketing + showcase project

  € 5.500 / jaar *

 • Large

  Gebruiker 1

  Object 1

  Ondersteuning + custom support

  Training + training op maat

  Marketing + blog in nieuwsbrief

  € 8.500 / jaar *

 • € 3.500 / jaar* *

 • € 5.500 / jaar *

 • € 8.500 / jaar *

 • Madaster abonnement

  Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Particulier abonnement

  Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten

  Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

 • Aanbevolen voor experts die direct willen beginnen met uploaden en die zelfstandig aan de slag willen met Madaster. Het abonnement komt inclusief één persoonsgebonden gebruiker en één actief object/ gebouw.

  € 900 / jaar *

 • Aanbevolen voor particuliere huiseigenaren die gebruik willen maken van Madaster. Ook voor studenten die circulaire scenario’s of een gebouwpaspoort willen creëren voor onderzoek.

  € 19,95 / jaar *

 • Producenten kunnen hun productportfolio gratis op Madaster registreren als de productgegevens met alle gebruikers worden gedeeld. Voor ondersteuning is een Partnership nodig.

  € 0 / jaar *

Neem contact met ons op

+31 (0)85 060 1242
Maandag – vrijdag, 08:30 – 18:00

info@madaster.nl

De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV, Laren
Nederland

Wat zit er in voor mij?

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image
03-04-2024 Blogs

De weg naar verduurzaming: Navigeer met gemak door de richtlijnen

Lees meer
madaster-image
27-03-2024 Vacatures

Junior Marketing- en Communicatie-coördinator gezocht

Lees meer
madaster-image
28-02-2024 Publicaties

Position Paper

Lees meer

Where are you located?