Onze visie Wat doet Madaster voor mij? Ons platform Inspiratie Contact
Log in
Terug
Nieuws, Persberichten 14 jun 2022

Madaster breidt uit naar Oostenrijk

In samenwerking met vastgoedontwikkelaar en -exploitant Value One en ingenieurs- en adviesbureau Drees & Sommer breidt Madaster uit naar Oostenrijk om een krachtige impuls te geven aan de transitie naar een duurzame en circulaire bouwsector. Madaster faciliteert de transitie met haar digitale platform voor materialen en producten in de gebouwde omgeving. Het kadaster voor materialen is reeds operationeel in vijf Europese landen en gaat nu ook van start in Oostenrijk.

Madaster breidt uit naar Oostenrijk

Kadaster van materialen

Madaster registreert materialen, producten, infrastructuur en gebouwen, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Materialen en producten worden traceerbaar en blijven oneindig beschikbaar. Vanuit Madaster kan iedereen een webbased materialenpaspoort van zijn gebouw(en) of infrastructuur object laten maken.

"Wij helpen bouwbedrijven, vastgoedontwikkelaars, architecten, ingenieurs, producenten en vastgoedeigenaren om precies in kaart te brengen welke materialen en producten zich in hun panden bevinden en dit centraal te documenteren op het Madaster-platform. Zo brengen we vastgoed naar een digitale toekomst en bereiden we het voor op een duurzame circulaire economie. " - Pablo van den Bosch, Managing Director Madaster

Materialenpaspoort

Een materialenpaspoort bevat informatie over de herkomst, het toekomstscenario en locatie van materialen en producten en geeft inzicht in de millieubelasting, circulariteit en financiële (rest)waarde van een gebouw. Het Madaster platform wordt momenteel in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland en Noorwegen actief gebruikt door ontwikkelaars, investeerders en eigenaren en beheerders van vastgoed en infrastructuur. Zij zijn hierdoor goed voorbereid op de EU-verordening inzake taxonomie vanaf 2023.

"Het Madaster-platform helpt vastgoedprojecten ‘circulair’ te maken, waardoor een omslag in het denken in de sector wordt vergemakkelijkt. Want met het juiste materiaalpaspoort is elk gebouw meer dan een object om in te wonen, te werken, te leven. Het wordt een opslagplaats voor grondstoffen van de toekomst. Wij willen dit enorme potentieel ondersteunen en gaan daarom een sterk partnerschap aan voor innovatie en duurzaamheid.”- Andreas Köttl, CEO Value One

Sterke samenwerking

Value One, Drees & Sommer en Madaster hebben het initiatief genomen om het digitale materiaalpaspoort naar Oostenrijk te brengen. Madaster levert het technologische platform en Value One en Drees & Sommer dragen bij met hun expertise en netwerk in de Oostenrijkse vastgoed en constructiemarkt om projecten vóór 2023 ESG-ready te maken.

Madaster Kennedy Netwerk

De 3 partijen beginnen met de vorming van een Madaster Kennedy Netwerk waarin organisaties samen een verschil willen maken in de vastgoed- en bouwsector. Met Value One en Drees und Sommer als eerste Kennedy's in Oostenrijk is een sterke start gemaakt. Madaster Austria GmbH heeft zich tot doel gesteld dit netwerk verder uit te breiden in de komende maanden en nodigt hiertoe vooraanstaande Oostenrijkse organisaties uit. Samen met het Madaster-team zullen zij hun ervaring en de invloed van het netwerk gebruiken om de Oostenrijkse markt aan te moedigen om de circulaire economie in te voeren.

Sluit je vandaag nog aan, begin met waardebehoud

Pluk de vruchten

Begin vandaag nog met het opbouwen van een circulaire samenleving, door lid te worden van Madaster.

Bekijk alle

Profiteer van de wereld om ons heen

madaster-image Vacatures
26-09-2022

Ben jij de Junior Product Manager die we zoeken?

Lees meer
madaster-image Persberichten
06-09-2022

EPEA en Madaster vereenvoudigen het meten van circulariteit binnen de gebouwde omgeving

Lees meer
madaster-image Nieuws
26-06-2022

Fiscaal subsidievoordeel met een materialenpaspoort

Lees meer